BIST 10.277
DOLAR 32,35
EURO 34,85
ALTIN 2.387,53
HABER /  DÜNYA

İngiliz medyasına haber olan Türk berber

İngiltere'de yaşayan Türk berber Salih Saruhan bakın basına nasıl yansıdı...

Abone ol

İngiltere'de berberlik yapan Türk Salih Saruhan, saça olan alerjisi yüzünden basına konu oldu. 

İngiltere Kent'te yaşayan 21 yaşındaki berber Salih Saruhan saça alerjisi olmasına rağmen kariyerinden vazgeçmiyor. Her saç kestiği sırada gözleri yaşaran ve hapşuran Saruhan, alerji ilaçlarıyla ve spreyleriyle işini yapmaya devam ediyor.

İngiliz basınının "Yaptığınız işe alerjik olduğunuzu düşünüyorsanız, saça alerjisi olan berberle tanışın!" şeklinde tanıttığı Saruhan'ın insan saçına alerjisi olduğu tespit edildi. Kestiği saçların havada dolaşarak solunum yoluna girmesiyle alerjik reaksiyonlar oluşuyor. Fakat bu durum onu kariyerinden alı koyamadı. Hatta katıldığı berberlik kurslarında hırs yaparak en yüksek notla ustalık belgesini aldı. 

İNSAN SAÇINA ALERJİM VAR

Saruhan durumla ilgili İngiliz basınına yaptığı açıklamada "Şanslıyım çünkü yaptığım işi seviyorum, ama malesef insan saçına alerjim var. Bu durum ilk ortaya çıktığında soğuk algınlığı zannettim. Saç keserken sürekli hapşuruyorum, gözlerim yanıyor ve sürekli kaşınıyor. Ama kendimi başka bir iş yaparken düşünemiyorum. Doktorlar insan saçına alerjik olmanın çok nadir olduğunu, genelde insanların hayvan tüylerine alerjik olduklarını söyledi. Alerji ilaçlarım da bir yere kadar fayda ediyor, ama ben vazgeçmeyi düşünümüyorum, böyle idare ediyorum." şeklinde konuştu.

KIVIRCIK SAÇ DAHA BETER EDİYOR

İşin bir ilginç yanı da Saruhan'ın alerjisi kıvırcık saçlarda daha da beter oluyor. Kıvırcık saç keserken ciddi bir hapşurma krizine girdiğini ifade eden Saruhan, yine de yaptığı işin kalitesini etkilemediğini söylüyor. 

Müşterileri onu böyle hapşururken gördüğünde, bulaşıcı olmadığını, burnunun akmadığını söylüyor. Onun için en büyük zorluk saç keserken sürekli burnunu silmek zorunda olması.