BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  DÜNYA

Bu ülkede aylık maaş 90 lira

Öyle bir yoksulluk yaşıyorlar ki kazandıkları paralar karınlarını doyurmaya yetmiyor. Aylık kazançları 90 lirayı ancak buluyor.

Abone ol

Batı Afrika ülkelerinden Mali'de, merkezi yönetimle kuzeydeki Tuaregler arasındaki sorunlar devam ederken, ülke halkı da yoksullukla mücadele ediyor.

Yaklaşık 15 milyon nüfuslu Mali'de, halkın yoksulluğu dikkati çekiyor. Hayvancılık, balıkçılık ve metal madenlerinin başlıca geçim kaynakları olduğu Mali'de para birimi, ''Afrika Finansal Topluluğu''nun kısaltmasından gelen ve Batı Afrika frankı olarak da bilinen ''cfa''. 1 dolar 500 cfaya karşılık geliyor.

MAAŞIYLA 3 KİLO ELMA ALABİLİYOR

Kişi başına düşen aylık ortalama gelirin 50 dolar (90 lira) olduğu ülkede, bir paket makarna 4 lira, muzun kilosu 2 lira, kivi ve elmanın kilosu 30 liraya satılıyor.

Başkent Bamako'da birçok yol asfaltlı değil. Bu nedenle ortalık yoğun bir toz bulutuyla kaplı. Şehirde otomobilden çok motosiklet bulunuyor.

Mali'deki ortalama yaşam süresi 45 yıl. Çoğu kimsenin ölüm nedeni dahi bilinmiyor. Çünkü sağlık hizmetleri son derece yetersiz.