BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Meclis'te çarpıcı AK Parti ve BDP kavgası!

TBMM'de BDP grup önerisinin görüşüldüğü oturumda yine gergin dakikalar yaşandı...

Abone ol

BDP Muş milletvekili Sırrı Sakık cezaevindeki açlık grevleri hakkında söz aldı. Sakık'ın ardından kürsüye  Ak Parti Kırıkkale milletvekili Ramazan Can çıktı. Ramazan Can'ın Sırrı Sakık'a cevap niteliğinde yaptığı konuşma Meclis'i gerdi. BDP milletvekillerinin tepkisine Ramazan Can 'size iade ediyorum' diyerek yanıt verdi.

BDP'LİLER ZİYAFET YAPARKEN YANDAŞLARI ÖLÜYOR

İŞTE GERGİNLİK YARATAN KONUŞMA

Ak Parti Kırıkkale milletvekili Ramazan Can'ın konuşmasından satır başları;

BDP'liler Öcalan için özgürlük istiyorlar. Bu nasıl olur 40 bin vatandaşımızın ölümüne sebep olan insan için bunu nasıl isterler. Biz diyoruz ki BDP artık zincirlerinden kurtulsun.

Kürt vatandaşlarımız bu adaletsizliği görmelidirler. BDP'liler siz zevk ve sefadayken, kuzu kebaplarıyla ziyafet yaparken yandaşlarınıza ölsün diyorsunuz.

Kürt vatandaşlarımın çocukları dağda cezaevindeyken  BDP'li milletvekillerinin çocukları özel okullarda kolejlerde okuyor. 

Bu konuşmanın ardından kürsüye tekrar çıkan Sırrı Sakık ise  duygusal bir konuşma yaptı.

BİZİM ÇOCUĞUMUZ İNTİHAR EDER

AK PARTİ'Lİ VEKİLE DUYGUSAL CEVAP

Sırrı Sakık'ın açıklamalarından satır başları;

Önce siz zincir kırın hanginizin idaresi var. Yok hükmündesiniz. Tek adam dönemi yaşıyor Türkiye. Bugün devleti yönetenlerin çocukları mı askere gidiyor? Yozgatlı'nın Erzurumlu'nun çocukları dağda ölüyor.

Sizin çocuklarınız yurt dışında okuyup 20 bin dolarla holdinglerinizde işe başlıyor bizim çocuklarımız da intihar ediyor. Ak Parti'li milletvekilinin başkanın bölgede kirli savaşta savaşan bir çocuğunu gösterin bana. Dinime söven Müslüman olsa.