BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Aydın, Ülkücüleri sokağa dökecek mi?

Devlet Bahçeli'nin en güçlü rakibi olarak gösterilen adaylardan Koray Aydın, seçilirse nasıl bir strateji izleyecek?

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Koray Aydın, Türk milliyetçiliğinin olaylar karsışında sorumluluk tavrını benimsediğini belirterek "Ben de o çizgiyi devam ettireceğim" diye konuştu.

Aydın ayrıca Bahçeli'nin 29 Ekim kutlamalarında CHP'ye sert çıkmasını da doğru bulmadı ve krizden hükümeti sorumlu tuttu.

MHP'yi kongre heyecanı sardı. 10. Olağan kongresi öncesi adaylar seçilebilmek için kıyasıya bir rekabet halinde. İşte o genel başkan adaylarından Koray Aydın,

CNN Türk'te dün akşam Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge'ye konuk oldu. Ahmet Hakan, "Devlet Bahçeli Ülkücüleri sokağa dökmedi devlet adamlığı sergiledi, sokak siyaseti yapmadı. Ülkücüleri sokağa mı dökeceksiniz?" diye sordu? Aydın, merak edilen soruya şu cevabı verdi:

"PKK ŞEHİRLERİ ELE GEÇİRMİŞTİ"

"Olayların en şiddetli olduğu dönem 1991-1995 arasıydı. Ben o zaman MHP Trabzon milletvekiliydim. Sokağa çıkma istidadının en yoğun olma ihtimalinin yüksek olduğu dönemdi. çünkü artık PKK şehirleri ele geçirmişti. Böyle bir dönemde dahi çatışma olmadı kimse sokağa çıkmadı.

"TÜRKEŞ BİRLEŞTİRİCİ YATIŞTIRICI SİYASET İZLEDİ"

Türkeş Bey sorumlu siyasetçi gibii davranarak 'Biz ne kadar Türksek onlar o kadar Türk, onlar ne kadar Kürtse biz de o kadar Kürdüz' söylemini geliştirerek, yatıştırıcı birleştirici ortak paydaları öne çıkaran ayrışma unsurlarını göstermeyip birleşme unsurlarını öne çıkaran bir üslup benimsedi ve tavrı güttü.

"İNÖNÜ TÜRKEŞ'E TEŞEKKÜR ETTİ"

Hatırlayın o zaman Erdal İnönü'nün Milliyet agazetesinde manşetten demeci yayınladı. 'Eğer Türkey Bey bu dönemde biraz bu işi kaşıyan siyaset gütseydi, MHP tek başına iktidar olurdu' diye bir açıklaması olup Türkeş Bey'e teşekkür ettiği yazısı çıktı. Türk milliyetçiliğinin bu olaylar karşısında sorumluluk tavrını ortaya koyan çizgidir bu.

"BU ÇİZGİYİ DEVLET BEY DEVAM ETTİRDİ"

Devlet bey de bu çizginin içinde yetişmiş bir insandır. Bu çizgiyi devam ettirdi Devlet Bey. Aynı sorumluluk anlaşıyını ülkesini seven insanın sorumluluğu daha fazladır Ahmet Bey. Daha dikkatli olacak daha özenli olacak. Daha çok içine atacak. Sinirini sabrını daha çok zorlayacak. Bu anlayışı Devlet Bey de devam ettirdi. Şu anda Türkiye'de bu işin asla kışkırtma meselesi haline dönüşmemesinin arkasında MHP çizgisinin devamı vardır.

"YAPICI MİLLİYETÇİLİK ANLAYIŞ DEVAM EDECEK"

Ben de o çizgiyi devam ettireceğim. Ben de o geleneğin içinden gelen ben Türkeş Bey vefat ettiği zaman genel sekreteriydim ikinci adamıydım. Daha sonra Devlet Bey'e de genel sekreter oldum. Bu çizgi MHP çizgisidir. Sorumluluk sahibi milliyetçilik anlayışının gereğidir bu. Bu yapıcı milliyetçilik anlayışı elbette devam edecek. Ülkemize aşkla bağlı olan insanlar kardeş kavgası çıkabilecek zeminin oluşmasını nasıl düşünebiliriz? Bize bu söylenmemli bile, aklına gelmemeli."

"CHP'Yİ SUÇLAMADI"

29 Ekim geriliminde MHP lideri Devlet Bahçeli'nin tavrını eleştiren Aydın, Ankara'da yaşanan olaylarla ilgili olarak şunları söyledi:

"Hükümet kriz çıkarmada mahir. Hiç kriz çıkmaması gereken bir konuda bana göre hükümet kriz çıkardı. Ben burada muhalefet partisini suçlamıyorum. Muhalefet partisi taraftarları veya o düşünceyi benimseyen insanlar coşkuyla kutlama haline dönüştürmek isteyebilirler. İstihbarat geldi diye ne olduğu belli olmayan bana göre art niyet taşıyan hükümet tavrını yanlış buluyorum. Müdahale yapılmamış olsaydı bir şey olur muydu? İnsanlar Anıtkabir'e kadar yürürler, bayraklarını sallayıp marşlarını söyleyerek dağılıp giderlerdi. Gerginleştirenin hükümet olduğunu görmemiz lazım. Alanlar demokratik hakların kullanılması için gereklidir."