BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

ABDden gizemli ziyaret

Türkiye'nin ABD'den sürpriz bir ziyaretçisi vardı. Yıldırım kripto ile bildirildi. 6 saat için geldi.

Abone ol Türkiye'nin Kuzey Irak'ta PKK'ya karşı gerçekleştirdiği askeri operasyonlara istihbarat desteği sağlayan ABD'nin Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral James Cartwright, Ankara'ya 'sürpriz' bir ziyaret gerçekleştirdi. Cartwright'ın, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Saygun'un ile ay başında ABD'de yaptığı görüşmenin hemen ardından Ankara'ya gelmesi, PKK'ya 'büyük operasyon hazırlığı' olarak değerlendirildi.  
 GİZEMLİ ZİYARET
 ABD Genelkurmay 2. Başkanı Org. Cartwright’in Ankara ziyareti dün akşam gece yarısına doğru Ankara’ya gelen ‘yıldırım kripto’ mesajıyla öğrenildi. Yani, normalde bu sürpriz kritik ziyaret dün akşamüstü saatlerine dek gündemde yoktu.

ABD’li komutan, Ankara’ya bir başka yakın noktadan değil, doğrudan Washington’dan geldi. Ve sadece yarım günden çok daha az bir süre için…Geri döneceği nokta ise yine Washington olacak. Çok etkileyici bir kısa süre ve yoğunluk.
Orgeneral Cartwright, Türkiye ile Amerika arasında 5 Kasım'da PKK'ya karşı 'anlık istihbarat mekanizması'nın kurulmasının ardından ilk kez 20 Kasım'da Ankara'ya gelmişti. Orgeneral Ergin Saygun da, şubat başında Washington'da yapılan Türkiye-ABD Yüksek Düzeyli Savunma Grubu'nun toplantılarına katılmıştı.

SÜRPRİZ ZİYARET

Amerika, Saygun'un ziyaretinin hemen ardından Orgeneral Cartwright'ı Ankara'ya gönderdi. Ankara'da 24 saatten az kalan Cartwright'ın, Genelkurmay Başkanlığı'nda PKK'yla ortak mücadelenin 'tüm teknik ayrıntıları'nı masaya yatırdığı ve yeni operasyonlar için 'ortak planlar' yaptığı belirtildi.

Ziyaretinin kendileri için de 'sürpriz' olduğunu belirten ABD Büyükelçiliği yetkilileri, "Tek bildiğimiz, ABD'ninTürkiye'nin PKK operasyonlarına desteğini yoğunlaştırmak istemesi" dedi.

Türk diplomatik kaynakları ise "Tarafların yeni ve büyük operasyonlara hazırlık yapmaları normal" diye konuştu.

PKK'ya karşı operasyonun tam anlamıyla başarılı olması için alan hâkimiyeti ile sonuçlanacak geniş çaplı bir kara operasyonunun hazırlıklarının yapıldığı kulislerde konuşuluyor.