BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Aslan turu rövanşa bıraktı

Atak çoktu ama gol yoktu... Galatasaray, konuk ettiği Bayer Leverkusen'le golsüz berabere kaldı.

Abone ol

G.SARAY: 0-0 :LEVERKUSEN

UEFA Kupası 3. tur ilk maçında Galatasaray ile Bayer 04 Leverkusen, ilk yarıyı 0-0 beraberlikle tamamladı.


Stat: Ali Sami Yen
Hakemler: Lucilio Cardoso Cortez Batista, Joao Santos Ferreira, Sergio
Lacroix (Portekiz)
    
Galatasaray: Orkun, Uğur, Emre, Servet, Volkan, Barış, Mehmet Topal, Ayhan, Arda, Ümit, Hakan
    
Bayer 04 Leverkusen: Adler, Castro, Friedrich, Callson, Sarpei, Schneider, Vidal, Rolfes, Barnetta, Kiebling, Barbarez

Sarı Kart: Dk. 3 Emre (Galatasaray)
     
Karşılaşmaya başlarken tüm sahada pres uygulayan ve rakibine boş alan
bırakmamaya çalışan Galatasaray, oyunu büyük oranda rakip sahada oynamayı başardı.

Özellikle Arda ve Uğur'la kanatlardan atak organizasyonları yapan sarı-kırmızılı takım, Bayer 04 Leverkusen ceza sahasına kadar çok sayıda pozisyonu getirse de ilk yarıda golle tanışamadı. Sarı-kırmızılı takımda Mehmet Topal'ın ceza sahası dışından yaptığı vuruşlar da tehlike yaratamadı.
    
Galatasaray'ın özellikle orta sahadaki baskılı oyunu sonrası bu alanda çok
top kaybı yapan Bayer 04 Leverkusen, atak geliştirmekte sıkıntı yaşadı.
Galatasaray kalesine göbekten ara paslarla yaklaşmaya çalışan konuk ekip, ilk yarıda tehlike yaratacak bir pozisyon yakalayamadı.
    
MAÇTAN DAKİKALAR
Zorlu karşılaşmaya Leverkusenli futbolcular başladı. G.Saray'a başarılar diliyoruz...

2. dakika. G.Saray sol kanattan atak geliştirdi. Ceza sahasına sokulan Barış Özbek'in ortasını Leverkusen savunması topu kornere çeldi. Köşe vuruşundan sonuç çıkmadı.

 3. dakika. G.Saray'da Emre rakibini formasından çekince sarı kart gördü.

4. dakikada soldan çalımlarla Bayer 04 Leverkusen ceza sahasına giren
Arda'nın yerden ortasında, Ümit'ten önce araya giren rakip defans oyuncuları tehlikeyi uzaklaştırdı.
    

12. dakika. G.Saray soldan bir kez daha Arda ile rakip kaleye etkili indi. Ceza sahasına kesilen top Volkan'dan sekerek auta çıktı.

13. dakikada Barış'ın pasıyla topu önüne alan Mehmet Topal'ın ceza sahası
dışından sert vuruşunda, kaleci Adler iki hamlede meşin yuvarlağı kontrol etti.
    
16. dakika. Orkun, Servet'in geri pasında Kiesling'e çalım atıp topu solundaki Volkan'a kazandırdı. Rakibin presi bir anda G.Saray kalesinde tehlike yaşanmasına neden oldu.

20. dakika. Karşılaşmada 0-0 eşitlik var. Ali Sami Yen'de yağıştan dolayı ağır bir saha var. Sarı-Kırmızılı ekip maça iyi başladı. Oyunun kontrolü temsilcimizde.

22. dakika. G.Saray atağında sağ kanattan ileri çıkan Uğur Uçar ceza sahasına ortasını yaptı. Meşin yuvarlak arka direğe indi. Bu noktada Sarı-Kırmızılı ekipten hiçbir oyuncu olmayınca etkili olabilecek bir pozisyondan sonuç çıkmadı.

G.Saray rakip ceza sahasına iyi gelmesine rağmen final paslarında etkili olamıyor.

27. dakika. G.Saray Mehmet Topal ile Leverkusen kalesini yokladı. Topal, yaklaşık 30 metreden çok sert vurdu. Meşin yuvarlak kalenin az farkla üzerinden auta çıktı.

28. dakika.G.Saray gole Ümit Karan ile yaklaştı. Savunmanın arkasına atılan pasa Karan hareketlendi. Ceza sahasına girdiği anda sağ çarprazda kaleci Adler ile karşı karşıya kalan Karan'ın vuruşunda meşin yuvarlak Adler'in müdahalesiyle sekerek kornere çıktı. Sarı-Kırmızılı ekip net bir fırsatı kullanamadı.

30. dakikada hızlı gelişen Galatasaray atağında, sağdan Uğur'un doldurduğu topa, ceza sahası içinde önce Ayhan, daha sonra Ümit dokunamayınca, meşin yuvarlak kaleye paralel olarak auta çıktı ve sarı-kırmızılı ekip çok önemli bir gol fırsatını değerlendiremedi.
    
33. dakikada Friedrich'ten kaptığı topla soldan ceza sahasına giren Arda
şutunu çekemezken, meşin yuvarlak yine arkadan yetişen Friedrich'in müdahalesiyle kornere gitti.
    
33. dakika. G.Saray soldan Arda ile Leverkusen ceza sahasına sokuldu. Bu pozisyonda şut şansı arayan Arda rakibinin hareketiyle yerde kaldı. Sarı-Kırmızılı temsilcimizin penaltı beklediği anda hakem korner kararı verdi.

36. dakika. G.Saray oyunu Leverkusen yarı sahasına yıkmış durumda. Sarı-Kırmızılı ekibin sağlı sollu ataklarından sonuç gelmedi. Alman ekibi oyunu kendi yarı sahasında kabul ediyor.

38. dakikada soldan Barış'ın kullandığı korner vuruşundan gelen topa,
altıpas içinde iyi yükselen Arda kafayı vurdu. Meşin yuvarlak üsten az farkla
auta çıktı.
    
40. dakika. Karşılaşmada ilk yarı için son 5 dakikaya girildi. Maçta 0-0'lık eşitlik sürüyor.

42. dakika. G.Saray bir kez daha Leverkusen kalesinde etkili oldu. Karan'ın dokunduğu top ceza sahasında sekerek Hakan Şükür'ün önünde kaldı. Hakan'ın vuruşunda meşin yuvarlak savunmadan sekerek kornere çıktı.

45. dakika. Maçın ilk yarısı için normal süre tamamlandı. Gol yok. Hakem ilk 45 dakikaya 1 dakika ilave etti.

Maçın ilk yarısında gol çıkmadı. G.Saray ve Leverkusen soyunma odasına 0-0 eşitlikle gitti.

MAÇIN İKİNCİ YARISI

2. yarıya G.Saraylı futbolcular başladı

47. dakika. Arda topla cezasahası sol içine çok iyi girdi. Son çizgide geri çıkardı, altıpas sol ön çizgisi üzerinde Ümit Karan'dan önce son anda defans topa dokundu ve meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

 49. dakika. G.Saray'da Arda rakibine arkadan yaptığı sert faul sonrası sarı kart gördü.

53. dakika. G.Saray Ümit Karan ile gole çok yaklaştı. Sol kanattan gelişen atakta Arda ceza sahası içindeki Hakan Şükür'ü gördü. Hakan bekletmeden topu sağındaki Karan'a bıraktı. Karan uygun durumda şutunu attı. Kaleci Adler iyi kapanarak gole izin vermedi.

60. dakika. Leverkusen sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Ceza sahasına inen topu G.Saray savunması kafa ile karşıladı. Schneider ceza sahası dışından sert vurdu. Top farklı şekilde üstten auta çıktı.

 62. dakika. Leverkusen'de Schneider yerini Paul Freier oyuna dahil oldu.
 
 66. dakika. G.Saray'da Hakan Balta oyuna dahil oldu. Kenara alınan isim Ayhan Akman oldu.

68. dakika. Karşılaşmada son bölümlere girildi. 0-0'lık eşitlik sürüyor. G.Saray'ın gol için baskısı sonuç vermiş değil.

71. dakika. G.Saray atağında ceza sahası önüne inen topu Leverkusen savunması ıskaladı. Pozisyonu takip eden Ümit Karan kaleyi gördüğü anda sert vurdu. Meşin yuvarlak farklı şekilde yandan auta çıktı.

76. dakika. G.Saray sol kanattan Leverkusen kalesine etkili indi. Barış'ın ceza sahasına kestiği topa Hakan Şükür yükseldi. Rakibin baskısı altında kalan Hakan uygun durumda meşin yuvarlağa kafayı vuramadı.

 78. dakika. G.Saray'da Hakan Şükür'ün yerine Nonda dahil oldu.

80. dakika. G.Saray, Ali Sami Yen'de son 10 dakikasına girilen karşılaşmada Leverkusen karşısında gol için baskısını artırdı. Sarı-Kırmızılı ekip sağlı sollu ataklarda pozisyonlardan bir türlü sonuç çıkartamadı.

82. dakika. G.Saray'ın atağı sol kanattan gelişti. Volkan'ın ortasında Ümit Karan göğsüyle Arda'nın önüne indirdi Arda şutunu çekti top farklı şekilde auta çıktı..

 84. dakika. G.Saray'da Volkan Yaman yerini Lincoln dahil oldu.

 87. dakika. Leverkusen'de Vidal kenara alındı. Oyuna Pirmin Schwegler girdi.

88. dakika. G.Saray maçın son dakikalarında rakip kalede gol arıyor. Sarı-Kırmızılı ekip Lincoln ile sağ kanattan serbest vuruş kullandı. Ceza sahasına inen topu Leverkusen savunması kafa ile karşıladı. Tekrar ceza sahasına gönderilen top kaleci Adler'in ellerinde kaldı.

90. dakika. Karşılaşmanın normal süresi 0-0 eşitlikle tamamlandı. Hakem uzatma süresi olarak 3 dakika işaret etti.

90+1. dakika. G.Saray sağ kanattan Lincoln ile serbest vuruş kullandı. Ceza sahasına gönderilen topu Barbarez kafa ile kornere çeldi. Köşe vuruşunda Servet yükselip kafayı vurdu. Top kalenin yanından auta çıktı.

90+3. dakika. G.Saray maçın son anlarından mutlak bir gol fırsatından daha sonuç alamadı. Ceza sahası içinde gol pozisyonu yakalayan Arda şutunu attı. Kaleci Adler iyi kapandı. Sekip boşta kalan meşin yuvarlağa Nonda vurdu. Top kalenin az farkla yanından auta çıktı. Sarı-Kırmızılı ekip son saniyede üstünlük şansını değerlendiremedi.

Bu pozisyondan sonra hakem maçın son düdüğünü çaldı. G.Saray sahasında Leverkusen ile 0-0 berabere kaldı.