BIST 10.277
DOLAR 32,32
EURO 34,84
ALTIN 2.394,39
HABER /  POLİTİKA

Bahçeliden germeyin mesajı

MHP lideri Bahçeli ek 17. maddede ısrarlı. Muhalefete ve Doğan medyasına çağrıda bulundu.

Abone ol

Türban yasasına destek veren MHP Lideri Devlet Bahçeli, CHP ve medyayı "kamuoyunu germeyin" çağrısı yaptı.

MEDYA KORKU SALIYOR

Cepheleştirmeyin, germeyin. Kimse türbanı zafer, rövanş gibi sunmaya kalkmasın. Türkiye’de TV seyreden, gazete okuyan adam sabah evden korku, endişe içinde çıkıyor. Felaket tellallığı yapılıyor. Kamuda asla serbest olmayacak

Bahçeli, AKP ile türban konusunda imzaladıkları tek sayfalık protokol metnini de ilk kez İsmail Küçükkaya aracılığıyla Akşam'a açıkladı.

17. MADDE ISRARI

AKP’den protokole uymasını, peçe ve çarşafı önlemek için gerekli gördükleri ek 17. maddenin mutlaka hayata geçirilmesini isteyen Bahçeli türbanın kamuda ve liselerde takılabilmesi konusunda ise “Asla ve hiçbir zaman” diyerek tavrını koydu.

CEPHELEŞTİRMEYİN UYARISI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, anayasa değişikliği nedeniyle tansiyonun yükseldiği bu günlerde, siyasi partilere, üniversitelere, medyaya “Cepheleştirmeyin, germeyin” uyarısında bulundu.

CHP ARA REJİM HEVESLİSİ

Ana muhalefet partisi, medyanın önemli bir kesimi, bazı köşe yazarları, üniversiteler, rektörler, Üniversitelerarası Kurul, sanki laikliğin ortadan kalkacağı bir karanlık güne geliniyor gibi, bir takım korkulara kapılan insanları aşırı derecede tahrik edebilecek yaklaşımlar ortaya koydu. Meclis’in büyük çoğunluğundan böyle bir karar çıkıyorsa, ana muhalefet olarak durdurma şansı görmüyorlarsa, durdurmanın yolu olarak, bir ara rejim dönemi yaşatmak gibi bir yolu tercih ediyorlarsa, bu çok yanlış bir tercihtir.

SABIRLI OLMAK LAZIM

Sabırlı ve soğukkanlı olmak lazım. Biraz zaman geçince halk kendi kendine bunu görmeye başlayacak. Acaba tesettürlü genç kızla başı açık genç kızın okula kardeşçe gittiğini mi göreceğiz, yoksa kopmuş, kırılmış, küsmüş, çatışmaya hazır psikolojiyle mi gidecekler. Zaman gösterecek. Bugünden bunu kestirip şöyle bir davranış modeli ortaya çıkacak demek, çok şık olmaz.

MHP BEDELİNİ ÖDEMEYE NAZIR

Türkiye’de bazı odaklar, dış odakların etkisi altında. Neyi söyleyecekse, yapacaksa ya söylendiği şekilde hareket edecekler veya yapacaklarını önceden haber vermiş olacaklar. MHP kendisini bu grubun içinde görmüyor. Kendi inandıklarını yapmakla kendisini görevli görür, bedeli neyse onu ödemeye hazırdır.

SIHHİYE TÜRKİYE DEĞİL

Büyükanıt’ın daha Kara Kuvvetleri Komutanı’yken Erzurum’da verdiği demeçler var. Cepheleşmeyi, gerilimi artırmanın kime ne faydası var? Bu kavgayı körüklerseniz sonucu ne olacak. Türkiye dediğiniz Sıhhiye’ye toplanmış 15 bin kişi değil, istersen rakama 130 bin de.

BAŞBAKAN TABİİ Kİ SERTLEŞİYOR

Argo siyasi kültürümüze egemen oldu. Çirkin şeyler söyleniyor. Doğan Grubu’nun gazeteleri üç gündür, ‘Türkiye bölündü’ diyor. Başbakan tabii sertleşiyor. Yapısında var. Üslubu bu.

CHP MAHKEMEYE DİKTE EDİYOR

Anayasa değişikliği kapsamında AKP ve MHP’nin mutabakata varmış olduğu bir metin daha var. O da, YÖK Kanunu ek 17’nci madde. Bunun da Milli Eğitim Komisyonu’na gelmesiyle yasalaşma sürecinin tamamlanması lazım. Bu arada Anayasa Mahkemesi’ne ana muhalefet partisi gitmeyi düşünürse, ikinci bir aşama başlar. Ama daha başvuruyu yapmadan Anayasa Mahkemesi’nin alacağı kararı topluma dikte etmeye hakları yok. Bu, hukuka ve yüce mahkemeye saygısızlık.

MARJİNALLERİ SUSTURMUŞ OLURSUNUZ

Kamuya türbanla girme talebinde bulunanlar şimdi de var. Türkiye’yi belli aşamaya getirmek isteyen marjinal gruplar. Makul çözümleri toplumsal uzlaşma ile yaparsanız, bu marjinal taleplerin destekçisi azalmış olur.