BIST 9.028
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.279,71
HABER /  DÜNYA

ABD'de açıkladı! Irak'taki füze saldırılarında 34 askerimiz yaralandı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentgon), İran'ın Irak'taki ABD hedeflerine yaptığı hava saldırısında 34 askerin travmatik beyin yaralanması geçirdiğini açıkladı.

Abone ol

Pentagon sözcüsü, 8 Ocak'taki füze saldırılarının ardından 17 askerin hâlâ müşahede altında tutulduğunu belirtti.

Sözcü Jonathan Hoffman, askerlerden 8'inin tedavi için ABD'ye getirildiğini, 9'unun tedavisinin ise Almanya'da sürdüğünü açıkladı. Füze saldırısı sırasında yaralanan diğer 16 askerin Irak'ta, 1'ini ise Kuveyt'te tedavi gördükten sonra görevlerine geri döndükleri de bildirildi.

Savunma bakanı birkaç gün sonra bilgilendirildi

Sözcü Hoffman, ABD Savunma Bakanı Mark Esper'in yaralanmalardan, saldırıdan birkaç gün sonra haberdar edildiğini de ekledi.

Trump, "karşılık vermeyeceğiz" demişti

ABD Başkanı Donald Trump, saldırılarda yaralanan ABD personeli olmadığını ve bu nedenle İran'ın saldırılarına karşılık verilmeyeceğini belirtmişti. Ancak Pentagon geçen hafta yaptığı açıklamada, 11 ABD personelinin şok nedeniyle tedavi gördüğünü açıklamıştı.

Bu hafta İsviçre Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu'nda konuyla ilgili soruları yanıtlayan ABD Başkanı Trump "Baş ağrısı ve birkaç ufak sorun daha yaşadıklarını duydum ama ciddi yaralanmalar olmadığını söyleyebilirim" dedi. Pentagon, saldırılarda hayatını kaybeden ABD vatandaşı olmadığını da ekledi. Uyarı sistemi sayesinde üslerdeki askerlerin sığınaklara indiği belirtilmişti.

İran, 22 füze atmıştı

İran, Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin 3 Ocak'ta Irak'ta ABD hava saldırısıyla öldürülmesinin ardından, misilleme olarak Irak'ta Anbar eyaletindeki Ayn el Esad hava üssüne ve Erbil'de Amerikan askerlerinin bulunduğu noktalara en az 22 füze atmıştı.

Gaziler kınadı: halkı kandırmayın

Irak ve Afganistan Gazileri Derneği, Trump yönetimini, füze saldırılarının neden olduğu yaralanmaların boyutu hakkında çok geç açıklama yapmakla suçladı. Derneğin kurucusu Paul Rieckhoff bir tweet atarak "Amerikan halkı, askerlerin güvenliği hakkında hükümetine güven duyabilmeli. Bundan daha ciddi bir şey yok" yazdı.

Savaş bölgelerinde en sık görülen yaralanmalardan

ABD ordusunun verdiği bilgiye göre travmatik beyin yaralanmaları, savaş bölgelerinde en sık görülen yaralanmalardan. Öte yandan Cuma günü onbinlerce Iraklı başkent Bağdat'ta sokağa çıkarak ülkedeki yaklaşık 5 bin yabancı askerin ülkeden gönderilmesini istedi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Dayalı döşeli evimiz var! Depremde evini kaybedenler arasın
Foto Galeri Dayalı döşeli evimiz var! Depremde evini kaybedenler arasın Galeriye Gözat
abd