BIST 9.056
DOLAR 32,31
EURO 35,12
ALTIN 2.301,95
HABER /  DÜNYA

ABD PKK'ya 2.5 milyon dolara televizyon kurdu!

PKK/PYD’ye 3 bin 500 tırdan fazla silah veren ABD, şimdi de terör örgütüne propaganda televizyonu kurdu. 2,5 milyon dolar harcanarak kurulan El Yevm (Bugün) isimli kanalda sürekli Türkiye’yi karalayan yayınlar yapılıyor.

Abone ol

ABD, PKK terör örgütünün Türkiye aleyhine propagandalarına devam etmesi için 2,5 milyon dolar harcayarak Suriye’de televizyon kanalı kurdu. Irak’ın parçalanması sürecinde etkin iletişim unsuru olarak iki ayrı televizyon kanalı kuran ABD, Suriye’de de işgale ve PKK terör devletine zemin hazırlamayı amaçlıyor. Haseke iline bağlı Kamışlı beldesinde ABD’nin PKK için propaganda amaçlı kurduğu televizyona Bugün anlamına gelen El Yevm adı verildi.

TÜRKİYE'YE AĞIR İTHAM

15 Kasım’dan beri yayın yapan El Yevm Tv, ilk haberlerde Türkiye’yi Suriye’de yayılmacı politikalar gütmekle itham etti. ABD işgalini meşrulaştırma ve PKK’ya destek amaçlı kurulan kanal, Türkiye’yi Fırat Kalkanı Operasyonu konusunda işgalci olmakla suçladı. Suriye’de 2014 yılı Eylül ayından başlayarak PKK-PYD’ye fiilen destek veren ve bölgeye bir sömürge valisi atayan ABD yönetimi, işgali kitleler nezdinde haklı göstermeyi de amaçlıyor.

2,5 MİLYON DOLARA KURULDU

Merkezi Michigan’da olan televizyon kanalı Kamışlı beldesinden yayın yapıyor. Toplam 40 personelin çalıştığı El Yevm Tv’ye, sömürge valisi Brett Mcgurk tarafından bir yönetici atandı. Uydu ve kuruluş maliyeti için 2,5 milyon dolar harcanan El Yevm Tv, Arapça yayın yapıyor. Haber ağırlıklı içerikle yayın yapan kanal, son derece gelişmiş teknik altyapı ve stüdyo dizaynı ile dikkat çekiyor. Rakka ve Deyrizor’un büyük bir bölümünü PKK ile ortaklaşa işgal eden ABD, El Yevm Tv aracılığı ile Arap kitleleri işgal konusunda ikna etmeyi hedefliyor.

TERÖRİSTLER KAHRAMAN OLDU!

El Yevm Tv, 10 günlük yayın döneminde ABD’nin Suriye’deki varlığını DEAŞ üzerinden açıklama ve kitlelerin desteğini almaya çalışan haber ve programlara yer verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı “saltanat özlemcisi” olmakla suçlayan El Yevm Tv, PKK’lı teröristleri DEAŞ’a karşı destan yazan kahramanlar olarak gösteriyor.

IRAK'TA DA AYNI OYUN OYNANMIŞTI

ABD, Irak işgali döneminde de benzer bir uygulamaya gitti. Baba Bush döneminde başlayan Irak’ın işgali sürecinde ABD tarafından El Hurra ve El Hurra Irak kanalları açıldı. Bulgaristan merkezli yayın yapan El Hurra Tv (Özgürlük) için personel alt yapısı ise Talabani ve Barzani’ye bağlı kişilerden oluşturuldu. İşgal sürecinde Saddam aleyhine yayınların merkezi olan El Hurra Tv’ye ek olarak 2004 yılında El Hurra Irak Tv’de yine ABD tarafından açılan medya kuruluşu oldu. El Hurra Tv, 2003-2007 döneminde Irak genelinde 100’den fazla muhabirle çalışarak ülkenin en etkin haber kanalı niteliği kazandı. El Hurra ve El Hurra Irak, halen ülkenin bölünmesini savunan programlarına devam ediyor.