BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,76
ALTIN 2.440,10
HABER /  GÜNCEL

ABD Menbiç'e yığınak yapıyor! Terör ordusu tam gaz...

Türkiye'nin Afrin'den sonraki Menbiç'te çok ilginç şeyler oluyor... ABD, Türkiye müdahalesini önlemek için Menbiç'e yeni askerlerini gönderdi... ABD geri adım attığı 'terör ördosu'nu sahada kurmaya başladı... SDG içindeki Hristiyanlar Deyrizor bölgesinden ayrılıp Afrin’e, YPG’ye yardım için geçme kararı aldı.

Abone ol

ABD, PKK/PYD'ye kalkan olmak için Menbiç'e yeni askeri birlikler gönderdi. SDG içindeki Hristiyan gruplar da Deyrizor bölgesinden ayrılıp Afrin’e, YPG’ye yardım için geçme kararı aldı. ABD, Suriye'deki PKK/PYD'lileri düzenli ordu haline getirmek için askeri eğitim kampları ve subay yetiştirmek için askeri akademi kurdu.

MENBİÇ'E YENİ ABD ASKERLERİ SEVKEDİLDİ: Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı devam ederken, ABD askerlerinin halen Menbic'te YPG'li teröristlerin yanında kaldığını gösteren yeni kareler geldi. Suriye'nin kuzeyindeki geniş bir kuşakta teröristlerle işbirliği yapan Washington'ın Türk askeri gelmemesi için Menbic'e yeni birlikler sevk ettiği bildiriliyor.

TERÖR ORDUSU ÇALIŞMASI SÜRÜYOR: Pentagon Suriye'de PYD/PKK'lılardan bir sınır gücü oluşturulacağını açıklamış, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Türkiye'nin sert tepki göstermesi üzerine böyle bir çalışmanın olmadığı duyurulmuştu. Ancak sahadan ABD'yi yalanlayan bilgiler gelmeye devam ediyor.

14 ASKERİ KAMP VE BİR SUBAY KOLEJİ: Fırat’ın doğusundaki bölgede 14 askeri eğitim kampının kurulduğu ve hatta subay yetiştiren bir askeri kolej bile bulunduğu tespit edildi. ABD şimdi, "Biz eğitip kurmuyoruz/PYD kendisi yapıyor" savunmasına geçti. 

YPG'ye yardım için Afrin'e geçtiler Kim bu Hristiyan grup!YPG'ye yardım için Afrin'e geçtiler Kim bu Hristiyan grup!YPG'ye yardım için Afrin'e geçtiler Kim bu Hristiyan grup!YPG'ye yardım için Afrin'e geçtiler Kim bu Hristiyan grup!HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

SDG'Lİ HRİSTİYANLAR AFRİN YOLUNDA: Menbiç'teki PKK'lıların Afrin'e geçtikleri artık ABD tarafından da kabul edilmişken, Serdar Turgut'un yazısına göre Washington’daki birimlere göre SDG içinde yer alan Suriyeli Hıristiyan Syriac Military Council, Deyrizor bölgesinden ayrılıp Afrin’e, YPG’ye yardım için geçme kararı aldı. Washington’un, “Bu kararı alanlara her türlü yardımı keseriz”tehdidine rağmen bu kararın alınması ilginç bulundu burada.

Erdoğan'dan terör ordusu girişimine sert sözler!

Genelkurmay Başkanı'ndan 'terör ordusu'na çok sert tepki