BIST 8.997
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.282,27
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP'li Pervin Buldan'la Sırrı Süreyya hakkında flaş karar!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP 3. Olağan Büyük Kongresinde bölücü terör örgütü liderininin posterinin açılması, Afrin bölgesindeki terör örgütlerine yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin söylemler nedeniyle Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Abone ol

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin HDP Kongresi'ndeki açıklamaları nedeniyle HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve HDP'li milletvekili Sırrı Süreyya Önder hakkında soruşturma başlattı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 3. Olağan Kongresi'ni dün yapmıştı. Tek liste halinde gidilen seçimlerde Pervin Buldan ve Sezai Temelli, 823 oyla eş genel başkanlar olmuştu.

GEREKÇE: HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK ETMEK
ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, “Ankara’da gerçekleştirilen HDP 3.Olağan Kongresi’nde bölücü terör örgütü liderinin posterinin açılması TSK tarafından terör örgütlerine yönelik olarak uluslararası hukuk çerçevesinde ve meşru bir şekilde icra edilen Zeytin Dalı Harekatı’nın sivil Kürt halkına yönelik gösterilmeye çalışılması ile terör örgütü liderini övücü ve örgüt propagandası niteliğindeki açıklamaları nedeniyle terör örgütü propagandası yapmak halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek ve suçu ve suçluyu övme suçlarından dolayı milletvekilleri Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı” denildi.

SIRRI SÜREYYA ÖNDER ÖCALAN'A SELAM GÖNDERMİŞTİ
HDP'nin tutuklu milletvekilleri ve belediye başkanlarını selamlayarak  konuşmasına başlayan Önder, "Onların bize devrettiği bayrağı biz bir başkana  devredene kadar yere düşürmeme sözünü veriyoruz. Buradan, Sayın Öcalan'ı saygı ve sevgiyle selamlıyoruz." ifadelerini  kullanan Önder, kongreye katılmak için salonda ve dışarıda bulunanların sayısının  32 bine ulaştığını öne sürdü.

''İMZALI BOMBALARI BIRAKANLAR SORUMLUDUR'' DEMİŞTİ
HDP Eş Genel Başkanı Sibel Kemalbay, Afrin operasyonunu eleştirerek, “Türkiye halkları açısından anlamı yoktur. İmzalı bombaları bırakanlar sorumludur. Direnişle karşılaşırsınız. Halk kendini koruyor. Biz bu ülkede kanın durmasını istiyoruz. Suriye’de sınır ötesinde operasyon gerçekleştiriliyor. Bu kanı durdurmak bizim sorumluluğumuz. Bugün 'savaş gereklidir' diyenler kendi sermayelerinden, koltuklarından bahsediyorlar. Biz kendi ekmeğimizden, suyumuzdan, çocuğumuzdan bahsediyoruz. Bizler bu mücadeleyi yürüttüğümüz için saldırılara maruz kaldık, arkadaşlarımız gözaltına alındı, tutuklandı” demişti.

LİSTEDE DEĞİŞİKLİKLER YAPILDI
Kongrede delegelerin oylarıyla belirlenen 100 kişilik Parti Meclisi listesinde önemli değişiklikler yapıldı.

Eski üyelerden 47'si yerini korurken, 53 yeni isim Parti Meclisi'ne girdi. Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yenilenen Parti Meclisi listesinin ilk sırasında yer aldı. Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir ve Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ise listede yer almadı.