BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,56
ALTIN 2.497,15
HABER /  GÜNCEL

Genelkurmay Başkanı'ndan 'terör ordusu'na çok sert tepki

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, ABD'nin kurmaya hazırlandığı terör ordusu için son dakika açıklamalar yaptı. NATO zirvesine katılan Hulusi Akar, ABD başta olmak üzere genelkurmay başkanlarının yüzlerine bakarak kesin konuştu. Akar, "Teröristlerin silahlandırılmasına asla müsaade edemeyiz ve etmeyeceğiz" dedi.

Abone ol

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'dan ABD'nin terör ordusu kurma kararına sert tepki geldi. Bugün ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford ile yapacağı görüşme öncesi "Buna müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Orgeneral Akar, Belçika'nın başkenti Brüksel'deki NATO Askeri Komite Genelkurmay Başkanları Toplantısı'nın açılış oturumunda söz aldı. Orgeneral Akar, üye ülkelerin genelkurmay başkanlarına hitaben yaptığı konuşmada, "NATO, terörizmle mücadele söz konusu olduğunda, terörist örgütler arasında ayrım yapmamalıdır." ifadesini kullandı.

MÜSAADE ETMEYECEĞİZ: "DEAŞ ile mücadele ne kadar önemliyse PKK/PYD/YPG, FETÖ ile mücadele de o kadar önemlidir." diyen Akar, "PKK'nın bir uzantısı olduğu açık delillerle ispatlanmış olan terör örgütü YPG'nin 'operasyonel ortak' adı altında desteklenmesi ve silahlandırılmasına müsaade edemeyiz ve etmeyeceğiz. Bu hatadan en kısa sürede dönüleceğini umuyoruz." diye konuştu.

Akar'ın konuşmasında Türkiye'nin beklentilerini ve terör örgütleriyle mücadelesinde kararlılığını net şekilde ortaya koyduğu bildirildi.

Afrin operasyonu öncesi Akar'dan çok kritik görüşme