BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

ABD Başkanı Donald Trump'tan Türkiye'ye operasyon tehdidi

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde planladığı olası operasyona ilişkin Twitter'den tehdit etti. Trump, Türkiye'nin sınırları aşması halinde ekonomik yaptırım uygulayacağını açıkladı. Trump daha sonraysa "Suriye'de kimsenin tarafını tutmuyorum'' diyerek Erdoğan'la iyi ilişkileri olduğuna vurgu yapan bir açıklama yaptı.

Abone ol

ABD Başkanı Donald Trump, twitter'dan Türkiye'yi tehdit etti. Türk ekonomisini bitireceğini söyleyen Trump, bu açıklamasından saatler sonra bir kez daha açıklama yaparak Cumhurbaşkanı Erdoğan ile iyi ilişkiler içerisinde olduğunu duyurdu. 

Başkan Trump Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde başlatacağı olası operasyona ilişkin açıklama yaptı. Trump twitter'dan yaptığı açıklamada Türkiye'yi tehdit ederek Türk ekonomisin yok edeceğini ileri sürdü.

İşte Trump'un twitter'dan tepkilere neden olan o açıklaması;

"Daha önce önemle belirttiğim gibi yine tekrar ediyorum: Eğer Türkiye eşsiz bilgeliğim içinde sınırları aşma olarak değerlendireceğim bir şey yaparsa, daha önce yaptığım gibi Türkiye ekonomisi mahvedip yok edeceğim."

Trump geri vites yaptı

Trump, Beyaz Saray'da düzenlenen ABD ile Japonya arasındaki ticaret anlaşmasının imza töreninin ardından gazetecilerin Suriye ile ilgili sorularını yanıtladı. ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'ye ekonomik yaptırım tehdidi sonrası bir açıklama daha yaparak "Erdoğan'la iyi bir ilişkimiz var." dedi.

"Kimsenin tarafını tutmuyorum"

ABD Başkanı Donald Trump, "Suriye'de kimsenin tarafını tutmuyorum. Erdoğan ile çok iyi bir ilişkimiz var. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "DAEŞ'liler sizin sorumluluğunuz" dedim. ABD bir polis gücü değildir, amacımız orada polislik yapmak olmamalı" diye konuştu.