BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,65
ALTIN 2.391,36
HABER /  GÜNCEL

A Milli Takım'da sürpriz isimler

Türkiye'nin ev sahipliğinde 28 Ağustos-12 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek Dünya Basketbol Şampiyonası'nda sürpriz isimler;

Abone ol

Türkiye'nin ev sahipliğinde 28 Ağustos-12 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek Dünya Basketbol Şampiyonası'nda mücadele edecek (A) Milli Takımı'nın aday kadrosu belli oldu.

Ataköy'deki Sheraton Otel'de yapılan basın toplantısına, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Turgay Demirel, TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy, (A) Milli Takım Başantrenörü Bogdan Tanjevic, Menajer Harun Erdenay, İdari Menajer Barbaros Akkaş katıldı.

İşte (A) Milli Takımı'nın aday kadrosu

Oğuz Savaş, Semih Erden, Ömer Onan, Ömer Aşık (Fenerbahçe), Ender Aslan, Kerem Gönlüm, Kerem Tunçeri, Sinan Güler (Efes Pilsen), Engin Atsür, Cevher Özer (Beşiktaş Cola Turka), Cenk Akyol (Air Avellino) Fatih Solak (Galatasaray Cafe Crown), Evren Büker (Medical Park Trabzonspor), Hidayet Türkoğlu (Toronto Raptors), Ersan İlyasova (Milwaukee Bucks)

KEREM VE ÖMER KADRODA

Aday kadroya, Fenerbahçe'de kadro dışı kalan Ömer Aşık, doping maddesi kullandığı için hak mahrumiyeti cezası alan Kerem Gönlüm'ün ve geçtiğimiz turnuvada Bogdan Tanjevic tarafından cezalandırılan Cenk Akyol'un alınması dikkatlerden kaçmadı.

YABANCI BİR OYUNCU TÜRK YAPILABİLİR

A Milli Takım Antrenör Bogdan Tanjevic basın toplantısında yaptığı açıklamada bir yabancı oyuncunun da türk yapılarak milli takıma alınabileceğini söyledi. Bu durum için de bir kaç adayın olduğunu söyleyen Karadağlı hoca bu durumun önümüzdeki günlerde netleşeceğini açıkladı.Aday kadroya şu anda kampta olan Ümit Milli Takım'dan da 1-2 oyuncunun dahil olabileceği bildirildi.

KAMP SÜRECİ VE GRUPLAR

(A) Milli Takım aday kadrosu ise 10 Temmuz tarihinde kampa girerek hazırlık çalışmalarına başlayacak. Şampiyona 28 Ağustos - 12 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy basın toplantısında şunları söyledi: "2004'ün Aralık ayında başlayan macera sonuna yaklaşıyor. En öneli tarih geldi, çattı. Türk basketbolu 2 önemli tesis kazandı. Onun dışında 2002-2006 gibi organizasyonlar dışında yapılacak en iyi organizasyonu yapacağız. Sadece sportif anlamda değil, konaklamalarda bu organizasyonun içinde var. Tüm tedbirleri aldık. Sportif kadromuzun açıklanma zamanı geldi. Tüm takımlara başarılar diliyoruz. En başarılı sonucu takımımızdan bekliyoruz.

A Milli Takım Menajeri Harun Erdenay şunları söyledi: Hazırlık kampında 10 hazırlık maçı yapacağız. Kampımız Antalya'da başlayacak. 1 hafta sürecek. Oyuncularımız moral depolayacaklar. Sonra İtalya'ya gideceğiz. Sonrasında geleneksel Efes World Cup'a katılacağız.

(A) Grubu: Arjantin, Sırbistan, Avustralya, Almanya, Angola, Ürdün

(B) Grubu: ABD, Slovenya, Brezilya, Hırvatistan, İran, Tunus

(C) Grubu: Yunanistan, Türkiye, Porto Riko, Rusya, Çin, Fildişi Sahili

(D) Grubu: İspanya, Fransa, Kanada, Litvanya, Yeni Zelanda, Lübnan

Şampiyonada, olimpiyat şampiyonu ABD'nin yer aldığı (B) Grubu maçları İstanbul'da, (A) Grubu maçları Kayseri'de, ev sahibi Türkiye'nin yer aldığı (C) Grubu maçları Ankara'da ve (D) grubu maçları ise İzmir'de oynanacak.