BIST 9.681
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.420,99
HABER /  GÜNCEL

8 liraya bu ziyafet olur mu?

Malzemeleri 8 liraya alıyorsunuz, evde pişirip yiyorsunuz. Menüde neler yok ki; Hünkarbeğendiden, külbastı tavuğa kadar...

Abone ol

Bir süpermarket deneyimli şeflere, 4 kişilik aileyi 8 liraya doyuracak menüler hazırlattı. Kıymalı yumurtalı ıspanaktan, beşamelli ton balıklı fırın makarnaya kadar alternatiflerin bulunduğu ucuz menülerin malzemesi en çok 8 TL'ye satışa çıktı

Ekonomik kriz, henüz gıda alışverişini diğer sektörler kadar vurmasa da, tüketici artık yemek harcamaları konusunda da temkinli davranıyor. Bu ortamda tüketicinin fiyat duyarlılığını dikkate alan süpermarketler, gerek indirimler, gerek promosyonlar yoluyla talebi canlı tutmaya çalışıyor.

4 KİŞİLİK MALZEMELER 8 LİRADAN SATILIYOR

İngiliz ortaklı süpermarket zinciri küresel kriz ortamında müşterilerinin cebini yakmayacak, alternatif menüler hazırladı. 'Ekonomik Öğünler' diye nitelendirilen kampanya çerçevesinde, 4 kişilik bir ailenin günlük 8 liraya mal edebileceği yemeklerden menüler oluşturuldu. Menülerin yanında yemek tarifeleri de var.

TON BALIKLI FIRIN MAKARNADAN HÜNKARBEĞENDİ'YE

Her gün bir yemeğin yer aldığı menüde; beşamelli ton balıklı fırın makarna, kıymalı yumurtalı ıspanak, patlıcan kebabı, hünkarbeğendi, patatesli köfte, külbastı tavuk gibi alternatifler bulunuyor. Yemeklerin yapımında kullanılacak ürünlerde haftanın beş günü indirim olacak. 'Ailenizle 8 liraya Akşam Yemeği' afişlerinin altında satılacak ürünler, menüden bağımsız da indirimli satın alınabilecek.