BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,73
ALTIN 2.406,21
HABER /  GÜNCEL

Günün fotoğrafı bunlar oldu

Yer; Kocatepe Camii avlusu... İntihar eden emekli albayın cenaze töreni. Tuncer Kılınç Paşa, geleni görünce öyle bir bakış atıyor ki...

Abone ol İNTERNETHABER


Günün fotoğrafı Kocatepe Camii'nden geldi. Ergenekon davası ile Türkiye'nin yaşadığı çelişkinin resmiydi bu... Musalla taşında onuru kırıldığı için intihar eden bir albay, onun için saf tutanlar arasında ise ilginç isimler vardı.

Özetle diyecek olursak, bu cenaze askerin kırgınlığının, 
haksızlığa uğramışlığının ve hüznünün yansıması gibiydi...

Dramatik ve ibretlik bir cenaze töreniydi... Albayrağa sarılı tabuttaki albay, 2 gün önce en çirkin iddialar ile manşete çıkarılmıştı. Şeref madalyası sahibinden bir PKK itirafçısının iddiaları ile bir "katil portresi" çıkarılmıştı.

Bugün ise "onur intiharının" ardından "onuruna" yakışır bir törenle uğurlanıyordu. Bütün kuvvet komutanları oradaydı. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ oradaydı. Hükümetten İçişleri Bakanı Beşir Atalay oradaydı. Kardeşleri, eşi ve tüm malül gaziler oradaydı...



Günün fotoğrafı işte bu çelişkiydi. Bir de medyanın otokontrol mekanizmasını işletmeden yaptığı haberlerin böyle acı olaylarla sonuçlanabileceğiydi.

Cenazeden bir kare daha yansıdı. Tuncer Kılınç Paşa ile Beşir Atalay'ın karşılaşma sahneleri... Paşa'nın yüz ifadesi cenaze törenine gelen Atalay'ı görünce bir anda değişti. Atalay da saf tutmuş olan Kılınç Paşa'yı görmezden geldi. Paşa, önünden geçen Atalay'ı yüzünde soğuk bir ifade ile süzdü.