BIST 10.046
DOLAR 32,52
EURO 34,76
ALTIN 2.403,65
HABER /  GÜNCEL

Düne damga vuran cenaze

İntihar eden emekli albayın cenazesinde öfke vardı. Aile yakınları ve silah arkadaşları sloganlarla tepki gösterdiler.

Abone ol Hakkında çıkan iddiaların ardından intihar eden emekli albay Abdülkerim Kırca, Ankara Kocatepe Camii'ndeki cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Cenazede aile yakınları PKK itirafçısı Abdülkadir Aygan ve bazı basın kuruluşlarına büyük tepki gösterdiler


ASKER TAM KADRO

Cenazeye damga vuran kareler vardı.
Tuncer Kılınç Paşa'nın yüze, törene
katılan ismi görünce bir anda değişti.

AYRINTILAR İÇİN TIKLAYIN

Kocatepe Camii'ndeki cenaze namazına başta Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ olmak üzere tüm kuvvet komutanları katıldı. Ankara Garnizon Komutanlığı'ndaki askeri personelin birçoğu camide yerini aldı.

ÇELENKLER ASKERDEN
Kırca'nın görev yaptığı Batman'dan da bir çelenk vardı. Batman Jandarma Bölge Komutanlığı'nın da camiye bir çelenk gönderdiği görüldü. Ayrıca Ali Şükrü Samsun adına da bir çelenk de dikkati çekti.

HÜKÜMETTEN ATALAY GELDİ
Hükümet cephesinden ise sadece İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın cenazeye katıldığı gözlendi. Atalay, aileye taziyesini sunduktan sonra cenazedeki yerini aldı.

 Kırca'nın ailesi "dik duracağız kahpeleri sevindirmeyeceğiz" dedi. TIKLAYIN


EM. ORG. KILINÇ'A KOMUTANLARDAN SELAM
Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve serbest bırakılan eski MGK Genel Sekreteri Tuncer Kılınç oldu. Kılınç, Başbuğ ve kuvvet komutanlarıyla tokalaşmadan önce selam verdi. Komutanlardan aynı şekilde selama karşılık geldi. Tuncer Kılınç’ın camiye geldiği sırada vatandaşların alkışladığı gözlendi.

MADALYASI DA CENAZEDE
Ailesi Kırca’ya eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından verilen “Devlet Üstün Hizmet Madalyası”nı da cenazeye getirdi.

"VATAN İÇİN ÇALIŞANLARI ÖLDÜRÜYORLAR"
Cenaze sonrası acılı eşi Meriç Kırca “Kocam gibi bu vatanı korumaya çalışanları tek tek içeriye alıyorlar” diye feryat etti.

İFTİRACILARI YARGILAYIN SAYIN BAKAN
Kırca'nın kardeşi, ''Bunları yazın, bu kahramanları bu hale kim getirmiş, bunları da çekin.. İyi ki varsınız Başbuğ paşam. Sayın Bakan iftiracıları yargılayın, itirafçı değil, iftiracı onlar" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

AT İFTİRAYI KAÇ YURT DIŞINA
Aileden oldukları öğrenilen kişiler ise önce medya mensuplarına tepki gösterdi. Sonra da “İtirafçıların değil iftiracıların yasasıdır. At iftirayı kaç yurtdışına”, “Kahramanlar öldüğünde görmezsiniz” diye sloganlar attılar.

"KAHRAMANLARI BİTİREMEZSİNİZ"
Onlarca gazinin de törene katıldığı gözlendi. Ayrıca 10 kadar tekerlekli sandalyeli gazi de cenaze de hazır bulundu. Genelkurmay Başkanı Org. Başbuğ cenazeden ayrılırken gazilerin yanı geldi ve hepsiyle ilgilendi.

AİLE MEZARLIĞI'NA DEFNEDİLDİ
Kocatepe Camisi'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından Karşıyaka Mezarlığı'na getirilen Kırca'nın cenazesi dualarla defnedildi.