BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

76'lık teyzenin gündemi çok farklı

İskenderun'da 76 yaşındaki bir kadın "Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü karnını doyurmak için çalışarak geçirdi.

Abone ol

Onu diğer kadınlardan ayıran özelliği ise, ilerleyen yaşına rağmen ekmeğini kuru ekmekten çıkarıyor olmasıydı.

Türkiye'nin dört bir yanı, farklı kadın hikayelerindeki ibretlik görüntülerle yürek burkarken, Hatay'ın İskenderun İlçesi'nin cadde ve sokaklarında hemen her gün dolaşan yaşlı kadın, 8 Mart özel kutlamalarından habersiz şekilde, günlük nafakasının peşinde ter döktü. kadin.20130308135707.jpg

EKMEK İSRAFI ONUN EKMEK KAPISI OLDU

Kentin yaşam standartları yüksek sahil kesiminde elinde çocuk arabasından bozma dört tekerlekli taşıyıcı ile dolaşırken, tüketicilerin ekmek israfı kendisinin mutluluğu oluyor. Adını açıklamak istemeyen bu yaşlı teyze, kuru ekmeği yemek için değil, süt inekçiliği yapanlara satmak amacıyla çöp konteynerlerinden ve sürekli gittiği apartmanlarda kapılara asılmış poşetlerden topluyor. Bu bölgelerde yaşayanlar da, yaşlı teyzenin geleceğini bildiği için bayat ekmeklerini kapıya asma alışkanlığı ile destek oluyor.

Çocuklarının olduğunu, ancak kendine bakmadıklarını, hayatta kalmak için çöplerden topladığı kuru ekmekle geçimini sağladığını ifade eden yaşlı kadın, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nden haberinin olmadığını söylerken, dört tekerlekli arabasını ittirerek çöpte ekmek aramaya devam etti.