BIST 10.644
DOLAR 32,23
EURO 35,06
ALTIN 2.505,89
HABER /  SPOR

7 yılda kendini yiyip bitirdi

Terim ne oldu sana böyle.. Tepeden hızla yuvarlanan bir kaya gibi.

Abone ol

Galatasaray 4 kez üst üste şampiyon yapıp UEFA Kupası'nı kazandıran Terim, Fiorentina sonrası düşüşe geçti. G.Saray ve Milli Takım'daki ikinci dönemleri hüsran oldu ..

MİLAN'DA SIKINTI BAŞLADI

Terim, 2001 yazında Milan ile anlaştı. İnişli çıkışlı bir grafik çizdi. Bazı yıldız oyuncularla takıştı.. Torino deplasmanındaki mağlubiyetten bir gün sonra (5 Kasım) İstanbul'a bir seminer için gelmişken görevine son verildi.

LUCE'NİN YERİNİ DOLDURAMADI 

Lucescu yönetiminde iki sezondur Şampiyonlar Ligi gruplarından çıkan hatta ilkinde çeyrek finali bulan takım, 1.5 yılda yapılan 13 yabancı, 11 yerli futbolcu transferine ve harcanan 39 milyon dolara karşın iki kez gruplardan ilerleyemedi. Galatasaray ligde de kötü gidince istifa etti.

İSVİÇRE FACİASI

Fatih Terim 2005 yılının ikinci yarısında Milli Takım'ın başına geçti. 2006 Dünya Kupası vizesini play-off'ta dünya tarihine skandal olarak geçen ünlü İsviçre maçıyla kaçırdıktan sonra, Euro-2008 elemelerine 4 maçta 12 puanla başlayan ay-yıldız, sonraki altı maçta 6 puan aldı ve final şansını Norveç'i deplasmanda yenmeye bıraktı.

SİSTEM VE İSKETELET YOK

Takım tek ve çift forvet arasında gitti geldi. Aurelio'nun cezalı olduğu maçta, Hamit Altıntop'tan ön libero yaratmaya çalıştı. Malta beraberliği böyle geldi. Tecrübeli teknik adam, eleme mücadelesinde belli bir anlayışı, sistemi, iskeleti olmadığını gösterdi.

DEMİRBAŞ FUTBOLCULAR

Kadro yapısı da sistemden farklı değildi. Terim, 10 eleme maçında 34 değişik futbolcu oynattı. Yani hep bir arayış içindeydi. Diğer taraftan bazı oyuncuların kredisi hiç bitmedi. Tuncay, Emre Belözoğlu gibi isimler, kendi takımlarında oynayamamalarına ve formsuz olmalarına rağmen banko forma giydiler.

ÜZÜLMEZ'DE ISRAR

Sakatlığı nedeniyle F.Bahçe'de uzun zamandır oynamayan Tümer, Yunanistan maçında Terim tarafından kurtarıcı olarak seçildi. İbrahim Üzülmez'in hücumda etkili olamayacağını bir tek Fatih Terim göremedi. Örneğin Volkan Yaman unutuldu. Yunanistan maçındaki değişiklikler de tepki aldı. Takımın gole ihtiyacı varken, Ümit Karan dışarı alındı. Kısa süre sonra 'ihtiyaç' fark edildi ve Hakan Şükür sahaya sürüldü.

Deniz Derinsu-Süleyman Gültekin/Sabah