BIST 10.479
DOLAR 32,28
EURO 35,04
ALTIN 2.475,05
HABER /  DÜNYA

Buttoya bombalı karşılama

Sürgünden ülkesine dönen Butto'ya bombalı katliamlı karşılama

Abone ol

Sürgünden ülkesine dönen Pakistan'ın eski Başbakanı Benazir Butto'nun konvoyunun yakınında bombalı araçla saldırı düzenlendi. Olayda 133 kişi öldü, 290 kişi de yaralandı.

Butto saldırıdan yara almadan kurtuldu.
 
İçişleri Bakanı Aftab Şerpao, terör eylemi olarak nitelendirdiği saldırılarda Butto'nun hedef alındığını söyledi.
 
Şerpao, "Bu, Benazir Butto'nun hedef alındığı bir terör eylemidir. Bu eylemle Pakistan'daki demokratik süreci sabote etmek amaçlanmıştır" dedi.
 
Bu arada Pakistan polisi eylemcinin başının bulunduğunu açıkladı. Üst düzey polis yetkilisi kimlik tespiti için DNA testi yapıldığını söyledi.
 
Butto'nun, yaralanmadan kurtulduğu saldırıdan sonra hızla bölgeden uzaklaştırılarak konutuna gittiği belirtilirken, saldırıyı üstlenen olmadı.

Karaçi Emniyet Müdürü Ezher Faruki, Butto'yu güvenli bir şekilde bölgeden tahliye ettiklerini ve şu anda Bilaval Evi'nde güvende olduğunu açıkladı.
 
Butto'nun avukatı Babar Avan da eski başbakanın güvende olduğunu doğruladı.
 
Karaçi'nin başkent olduğu Sindh eyaletinin Valisi İsret-ül İbad ise yaklaşık 20 bin güvenlik gücünün Butto'yu korumak için görevlendirildiğine dikkati çekerek, "Ne yazık ki teröristler fırsatı buldu" dedi.
 
"Saldırı demokrasiye karşı komplo"
 
Pakistan Devlet Başkanı Müşerref, Butto'nun konvoyunun hedef alındığı bombalı saldırının, "demokrasiye karşı komplo olduğunu" söyledi.
 
Pakistan resmi haber ajansı APP tarafından yayımlanan açıklamaya göre Müşerref, saldırıyı şiddetle kınadı.