BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  DÜNYA

Tasarının akibeti belirsiz

Bush yönetimi bastırdı milletvekilleri geri çekildi. Beyaz Saray ümitli.

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Tom Casey, Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin sözlerinin, Ermeni tasarısının Genel Kurul'a gelmeyebileceği umudunu artırdığını, ancak Amerikan yönetiminin, oylamaya sunulması durumunda kongre üyelerini tasarıya karşı oy kullanmaya cesaretlendirdiğini kaydetti.

Casey, düzenlediği basın toplantısında, ''Bildiğiniz gibi tasarıyı daha önce desteklediğini açıklayan bir dizi kongre üyesi, bu tutumunu değiştirdiğini açıkladı. Pelosi de, tasarının geri kalan destekçilerine danışacağını Genel Kurul'a getirip getirmeyeceğinin belli olmadığını söyledi.

Bu açıklamalar bizi cesaretlendirdi. Ancak tasarıya karşı çalışmaya devam edeceğiz. İdeal bir dünyada bu tasarı Genel Kurul'a hiç getirilmese çok iyi olur. Gelirse de kongre üyeleriyle çalışmayı sürdüreceğiz, çünkü bu doğru bir tasarı değil'' dedi.

Tom Casey, ''Pelosi'nin sözleri, tasarının Genel Kurul'a gelmeyebileceğine dair bize biraz umut veriyor. Ancak bizim pozisyonumuz açık. Biz bu tasarıya karşıyız. Tasarı, Ermeni-Türk uzlaşmasına yardım etmeyecek ve ABD ulusal güvenliğini yaralayacak. Bu yüzden de oya sunulursa tasarıya karşı oy kullanmaları yönünde kongre üyelerini teşvik etmeyi sürdürüyoruz'' ifadelerini kullandı.