BIST 10.793
DOLAR 32,19
EURO 34,94
ALTIN 2.423,42
HABER /  GÜNCEL

50 yeni Mavi Marmara gemisi daha

Mavi Marmara yolcuları Üsküdar'da iftar yemeğinde bir araya geldi. Başkan Yıldırım yeni gemileri haber verdi.

Abone ol

İHH İnsanı Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, İsrail'in Filistin'deki ablukayı kaldırmaması halinde gelecek yıl ABD, Kanada, Avrupa ve Ortadoğu'dan en az 50 yardım gemisinin gönderilmesi konusunda hazırlık yapıldığını söyledi.

Üsküdar'da, Filistin'e insani yardım taşırken İsrail askerlerinin saldırısına uğrayan ''Mavi Marmara'' filosunda bulunanların bir araya geldiği iftar yemeğinin ardından konuşan Yıldırım, ''Mavi Marmara''ya katılanların aslında bir özgürlük mücadelesi yapan, bedel ödeyen, yiğit, korkusuz, davası için her şeyi feda edebilecek insanlar olduğunu vurguladı.

Sadece Filistin'de değil dünyanın birçok yerinde ablukalar olduğunu, bir karar verip öncelikle Gazze ablukasını kaldırmak için çalıştıklarını anlatan Yıldırım, ''Mavi Marmara'' filosu düzenlediklerini, ama sonucunda İsrail'in baskınıyla karşı karşıya kaldıklarını dile getirdi.

Yıldırım, tarihte 3 geminin asla unutulmayacağını, ancak bunlardan sadece birinin kendisini dünyaya canlı yayınlarla gösterdiğini belirterek, şöyle devam etti:

''Birinci gemi Nuh'un gemisidir. Tüm canlıların kurtuluşunu sembolize eder. İkinci gemi Titanik'tir. Şımarıklığı, servet düşkünlüğünü, Allah'a isyanı ve bunun sonucunda başına ne geldiyse onu sembolize eder. Üçüncü gemi de Mavi Marmara'dır. Bu gemi bir özgürlük sembolüdür. Bu tarihe kaydedilmiştir. İsrail'in katliamı da tarihe kaydedilmiştir. İsrail ilk defa yaptığı katliamları dünyaya göstererek açıkça yaptı.''