BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

HSYK'da telekulak isyanı çıktı!

HSYK'da gizlikulak isyanı var!.. HSYK Başkanvekili Özbek, dinleme iddialarına sert tepki gösterdi.

Abone ol

HSYK Başkanvekili Özbek, telekulak iddialarına sert çıktı!.. Toplantı diyaloglarının bile dinlenmesine öfkelenen Özbek, "Toplantıda konuştuklarımızı, toplantıdan sonra gelip neredeyse yüzümüze söyler hale geliyorlar. Aradaki sohbetimizi, kriterleri bile dinliyorlar" diye çıkıştı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanvekili Kadir Özbek, bu iddiaları, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner’in, Merkez Orduevi’nde 30 Ağustos nedeniyle verdiği resepsiyonda dile getirdi. Özbek, hükümetin, yargıda istemediği atamalar nedeniyle, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Müsteşar Ahmet Kahraman’ın HSYK toplantısını terkederek, karar alınmasını engellemelerine de değindi.

Konuyla ilgili tutanak tutup suç duyurusunda bulunduklarını, ancak Yargıtay’dan kendilerine henüz bir yazı ulaşmadığını vurgulayan Özbek, anayasal bir kurum olan HSYK’nın Adalet Bakanı ve Müsteşarın katılmaması nedeniyle görevini yapamadığını belirterek, bunu devlet ciddiyetiyle bağdaşır bir tutum olarak görmediğini söyledi.

12 EYLÜL'DEN ÖNCE YAPILABİLİR

Özbek, bu durumun 'sürgit' devam edemeyeceğini, Ergin ve Kahraman’ın toplantılara katılacağını umduğunu, böylece HSYK’nın gündeminde bekleyen atamalar ile diğer işlemleri gerçekleştireceğini belirtti.

Referandumdan önce bu toplantının yapılıp yapılmayacağı konusunda ise Özbek şöyle konuştu:

"Zaten çok gecikildi. 12 Eylül’den önce Sayın Bakan ve Müsteşarın da katıldığı bir toplantı olacağını ve bekleyen atamaların yapılacağını tahmin ediyorum. Bu işin bir prosedürü var. O prosedürün tamamlanması gerekiyor. Kimse bu devlet görevinden kaçamaz"