BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,74
ALTIN 2.433,15
HABER /  GÜNCEL

50 yaşındakilere yaşlı denir mi?

Son zamanda yaşlılığın yeni bir tarifi daha ortaya atıldı:“İnsan gençken yaptıklarını yapamaz hale gelince yaşlanmıştır.”

Abone ol

Günümüzde yaşlılık kavramını sayılarla tarif etmek mümkün olmuyor. İnsan ömrünün uzaması ve genç kalmanın yollarının bulunması bu işi zorlaştırıyor.

Son zamanda yaşlılığın yeni bir tarifi daha ortaya atıldı:
“İnsan gençken yaptıklarını yapamaz hale gelince yaşlanmıştır.” Birçok kişi bu durumda olabilir. Ama sakın moralinizi bozmayın. Çünkü geri dönmek mümkündür ve bu birçok araştırma ile ispat edilmiştir. Son deliller, ABD’den 81 yaşındaki bir profesörden geliyor.

Buna göre 30-50 yaş arası kişiler, 20 yıl boyunca sıkı bir egzersiz programı uyguluyorlar. Şimdi çoğu torun sahibi olmalarına rağmen, bakın vücutları hangi yaşta kalıyor:

  • Bu kişilerin kan yağları 20 yıl öncesinden daha düşük çıkıyor.
  • Daha az kalp krizi geçiriyorlar.
  • En önemlisi bacakları hâlâ aynı kuvvette kalıyor; bunun ne gibi yararı var derseniz, sağlam bacaklar düşme ve kırıkları önlüyor, daha iyi bir cinsel hayat ve akıl sağlığı veriyor, en önemlisi ise egzersize başlamak için asla geç olmadığını gösteriyor.

Yetmiş yaşındakilerde bile hayret verici bir güçlenme, esneklik ve aerobik kapasite artışı olabiliyor. Sayfalarca yazılan ve reklamı yapılan anti aging palavralarına inanmayın, tek ve gerçek gençleşme ancak yoğun spor ile gerçekleşiyor.