BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,79
ALTIN 2.433,35
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tarihi Çarşının sokakları yenileniyor

Manisa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, tarihi Kuyumcular Çarşısı çevresindeki tüm yol ve kaldırımlarda düzenleme çalışmalarına başladı.

Abone ol

Birçok noktada kullanılamaz hale gelen kaldırım bordürleri, yenisiyle değiştirildi.

Yayaların sıkça şikayet ettiği dar olan yürüyüş yolları da yaya geçişini rahatlatacak şekilde yeniden düzenlendi. Gaziosmanpaşa Caddesi başlangıcında çıkış alan çalışmalar kapsamında, eskiyen ve kullanılmaz durumda olan eski kaplamaların tamamen sökülerek, yerine andezit kaplama yapılmasına başlandı, böylelikle çabuk yıpranmayan, kullanışlı yol ve kaldırımlar elde edileceği belirtildi. Yapılacak çalışmada ayrıca yaya trafiğinin sıkıştığı bölgelerde, yayaların rahat hareket edebileceği şekilde kaldırım genişletme çalışmasının da yapıldığı ifade edildi. Yaklaşık 15 gündür devam eden çalışmaların en geç iki ay içerisinde tamamlanacağı belirtildi.

Çalışmanın yaya trafiğinin sıkıştığı bölgelerde yayaların rahat hareket edebilmeleri amacıyla ve tarihi dokuya uygun yol ve kaldırımlar oluşturmak için yapıldığını belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Gaziosmanpaşa Caddesi başlangıcından başlattığımız düzenleme çalışmaları, Belediye ile PTT çevresindeki tüm yol ve kaldırımları kapsıyor. Yapılan çalışma kapsamında bütün eskiyen ve kullanılamaz duruma gelen kaplamalar sökülerek yerine andezit kaplama yapılıyor. Bizim için önemli olan tarihi bir mimariye sahip Kuyumcular Çarşısı'nın kaldırım ve sokakların da bu dokuya uygun olarak yapılması. Yaptığımız bu çalışmalar kapsamında Belediye ve PTT çevresindeki tüm yol ve kaldırımlar yeniden elden geçirilmiş olacak. En geç iki ay içerisinde bitirilecek çalışmaların sonunda, yayalarımızın rahatlıkla hareket edebileceği kaldırımlar ve sürücülerimizin de yayalardan kaynaklı tehlikelerden uzak yollar elde edeceğiz” dedi.