BIST 10.267
DOLAR 32,35
EURO 34,78
ALTIN 2.393,09
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Nemruta çıkan yollar birleşiyor

Sodan, Nemrut Dağı'na Adıyaman'dan mı, yoksa Malatya'dan mı gidilmeli' tartışmalarına yönelik çözüm önerisi sundu.

Abone ol

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Malatya ve Adıyaman kamuoyu tarafından gündeme getirilen, Nemrut Dağı'na Adıyaman'dan mı, yoksa Malatya'dan mı gidilmeli' tartışmalarına yönelik, "Bence Malatya yolunun Adıyaman yolu ile birleştirilmesinde bir sakınca yok, birbirine bağlanan yollar kültürel gelişmeye de önemli katkılar sağlar." dedi.

Vali Sodan, açıklamasında, Nemrut Dağı'na giderken görülmesi gereken bütün tarihi ve turistlik yerlerin Adıyaman güzergahında bulunduğunu ifade etti. Sodan, "Malatya'nın bu konuda talebi oldu. Onlar Nemrut Dağı yolunun Adıyaman'dan gelen yolla birleştirilmesini talep ettiler. Bu talebin gerçekleşmesinde bence sakınca yok. Malatya ve Adıyaman milletvekilleri konuyla ilgili görüşmeler yapıyorlar. Malatya yolu Adıyaman yolu ile birleşse dahi Nemrut güzergahında bulunan bütün tarihi ve turistlik yerler Adıyaman tarafında kalıyor. Yani Malatya yolunun Adıyaman'dan gelen yol ile birleştirilmesi bizi olumsuz etkilemez." diye konuştu.

Adıyaman'a gelen turist sayısındaki düşüşe de değinen Vali Sodan, 1990'lı yıllarda Adıyaman'ın en çok turist ağırlayan kentlerin başında geldiğini ifade ederek, "Fakat Güneydoğu'daki terör olaylarının izleri Adıyaman'a gelen turist sayısını ciddi anlamda düşürdü. Adıyaman'da çok şükür terör yok ama turistler bölgedeki sıkıntılar nedeniyle bu bölgedeki tarihi yerleri gezmekten çekiniyorlar." diye ifade etti.