BIST 10.605
DOLAR 32,25
EURO 35,03
ALTIN 2.483,95
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Korkuteli de yangın semineri

Antalya Orman Bölge Müdürlüğü, Korkuteli ve Elmalı Orman İşletme Müdürlüğünde görev yapan personele yönelik seminer düzenledi.

Abone ol

Korkueli Orman İşletme Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen ‘orman yangınları ile mücadele’ konulu seminere Korkuteli ve Elmalı Orman İşletme Müdürlüğünde görevli müdür, şef, muhafaza memurları ve yangın söndürme personeli katıldı.

Seminerde konuşan Antalya Orman Bölge Müdür Yardımcısı Ekrem Aydemir son yıllarda orman yangınları konusunda çok dikkatli ve özverili çalışmalar yapıldığını belirterek, “Yangını engellemek sizlerin elinde değil, fakat yangının büyümesini engellemek sizlerin elinde. Gerçekten gayretleriniz hepimiz tarafından takdir ediliyor. Bu zorluklara daha iyi bir şekilde hazır olabilmek için bu semineri düzenledik” dedi.

Türkiye’nin orman yangınları yönünden riskli olduğunu kaydeden Aydemir, Antalya’nın Akdeniz iklim kuşağında olması nedeniyle yangına hassas bölgelerden biri olduğunu bildirdi. Orman yangın mevsiminin 1 Haziran-31 Ekim arasında olmasına rağmen, bölgede yılın 12 ayında orman yangını çıkabildiğine dikkat çeken Aydemir, orman yangınlarıyla mücadelede gerek personelin gerekse halkın eğitilmesinin, yangınların önlenmesi yönünden oldukça önemli ve olumlu sonuçlar verdiğini söyledi.