BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,06
ALTIN 2.308,24
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

45 Dolara Akıllı Telefon!

Uzun zamandır gelişmekte olan ülkelerde satılacak çok ucuz bir akıllı telefondan bahsediliyordu ve bu durum gerçek oldu!

Abone ol

Karbon firması bunu gerçekleştirdi. Hint kökenli firma, piyasaya sürdüğü 45 Dolar’lık A50S model Android akıllı telefonu ile, ileri teknolojiye çok fazla para ayıramayacak tüketicilerin bile erişebileceği bir cihaz yaratmış.

Tabii ucuz Karbonn A50S modelinin böyle bir fiyata sahip olduğu düşünülürse, Samsung veya LG’nin popüler modelleri kadar kuvvetli özelliklere de sahip değil. Cihaz çift çekirdekli 1.2 GHz hızında MediaTek işlemciye, 256 MB belleğe ve 512 MB dahili hafızaya sahip. MicroSD kart girişi ile hafıza 32 GB’a kadar yükseltilebiliyor.

Cihazda ayrıca 3.5 inç 320×480 piksellik TFT LCD ekran, 2 megapiksellik ana kamera ve 0.3 megapiksellik ön yüz kamerası bulunuyor. Çok yüksek olmayan özelliklerine rağmen A50S modelinde işletim sistemi olarak Android 4.2.2. Jelly Bean var. GPS özelliği yok belki ama çift SIM kart girişi mevcut.

İlk akıllı telefonuna sahip olacak gençler veya akıllı telefona çok para harcamak istemeyen veya fazla bütçesi olmayan kullanıcılar için ideal bir fiyat 45 Dolar. Tek problem, cihazın şu anda sadece Hindistan’da satılıyor olması. Cihazın gelecek aylarda Avustralya, Güney Afrika ve Yeni Zelanda’da da piyasaya çıkacağı belirtildi.