BIST 10.899
DOLAR 32,19
EURO 34,95
ALTIN 2.455,01
HABER /  POLİTİKA

40 günde 100 kişi dağa çıktı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, Şırnak merkezde 40 günde 100 kişinin dağa çıktığını iddia etti.

Abone ol

BDP'li Hasip Kaplan, KCK operasyonlarının bölge halkının öfkesini kabarttığını iddia ediyor. Meclis'te gazetecilere konuşan Kaplan'ın çarpıcı iddiasını Vatan yazarı Murat Çelik, köşesine taşıdı. 

AK PARTİ KUMAR OYNUYOR

Çelik'in "KCK konusunda Başbakan’ın çok açık demeçleri var. Parti olarak sizden beklentileri de malum..." sorusuna Kaplan'ın cevabı çok sertti:

"Herkesin görmesi gereken gerçek şu: Orada bir halk var, bir örgüt değil. Ve o halk, kendini topyekun saldırı altında görünce umutsuzluğa kapılıyor, öfke duyuyor, tepki veriyor. Hükümet partimize karşı psikolojik soğuk savaş tarzı taktikler uyguluyor. Ama açıkça söylüyorum, AK Parti hayatının kumarını oynuyor ve bunun nereye varacağını düşünmek bile istemiyorum."

Örgüte katılım konusunda artışın yaşanacağını savunan Kaplan'ın iddiası çok tartışılacak. Çelik sordu, Kaplan yanıt verdi. İşte yazıdan bir bölüm:

"BİR GÜNDE 5 BİN GENÇ DAĞA DA ÇIKABİLİR"

- Örgüte katılım konusuna dönersek... Az önce Şırnak’tan verdiğiniz örnek çok önemli. Katılımların devam edeceği yönünde duyumlarınız da var mı?

- Bakın sadece benim bölgemden, yani Şırnak Merkez, İdil ve Güçlükonak’tan, bir günde 5 bin genç dağa da çıkabilir, okula da gidebilir. İşte bu kadar hassas bir noktadayız.

- Bu çok önemli bir iddia. Ve aynı zamanda bu sözleriniz üstü örtülü bir ‘tehdit’ olarak da algılanabilir, farkındasınız değil mi?

- Niye tehdit olsun? Tehdit değil, bu realite. Ortada böyle bir gerçek var ve ben tehdit etmiyorum, uyarıyorum. Bazı gerçeklerin altını çizmek, uyarmak benim yaptığım. 90’lı yıllara dönüyoruz. Ben bunu söylüyorum.

Adres o gençler değil, hükümet

- Sayın Kaplan, BDP’nin bölgedeki etkinliği, bölge halkı üzerindeki etkisi malum. Siz ne yapıyorsunuz dağa çıkışların önüne geçmek için?

- Bizim Ankara’da, Parlamento’da olmamız büyük bir şans. Biz burada, demokratik, legal siyasetin içinde, “Dağa değil, okula gidin” diyoruz. Ama hükümet, bize yönelik icraatıyla, artık günlük faaliyete dönüştürdüğü tutuklamalarla, bu gençleri dağa çıkarmaya çalışıyor. Biz çatışmaların durması için uğraşıyoruz.