BIST 10.337
DOLAR 32,25
EURO 34,66
ALTIN 2.395,38
HABER /  GÜNCEL

4 dilli kanala genç patron

Çok iddialı geliyorlar... Arapça ve İngilizce gibi bir çok dilde yayın aynı anda gerçekleşecek. Haberin patronu da Serkan Oral...

Abone ol İNTERNETHABER

4 dilde yayın yaparak Türkiye'de bir ilki başlatacak olan Haber 6 TV deneyimli isimleri kadrosunda toplama devam ediyor. Kanalın Haber Genel Yayın Yönetmenliği başarılı televizyoncu Serkan Oral'a teslim edildi.

Haber 6, 24 TV'nin başarılı ismi Serkan Oral'ı kadrosuna kattı. Genç ve dinamik bir kadro oluşturan Haber 6 uydudan yayın yapacak. 24 saat canlı yayın kapasitesine sahip olan kanalda 4 ayrı dilde yayın yapılacak. Kanalde medya profesyonelleri için umut olacak bir sistem kuruldu.

SERKAN ORAL ÇOK İDDİALI

Haberin patron koltuğuna oturan Serkan Oral çok iddialı konuştu. Oral, gazete, dergi ve internet sitelerindeki gazetecileri Haber 6'da buluşturmayı hedefliyor.

İnternethaber'e konuşan Serkan Oral, ''Medya profosyonelleri kıyıda köşede kalmasın. Haberciler, gazetecilik yapanlara açık bir haber kanalı olacak. Kurum, gazete yani ismi ne olursa olsun Haber 6 Tv'nin kapıları açık olacak" dedi.

Serkan Oral kimdir?

İzmit'te doğdu (1972). Kültür Bakanlığı ve Ankara Üniversitesi ortak projesiyle gazetecilik eğitimi için Hollanda'ya gönderildi (1992).

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesini bitirdi (1994). Gazetecilik yüksek lisansı, günlük haber koşuşturması ve yakın tarihi okumalarını aynı süreçte tamamladı.

"Ödüllü Televizyoncu"

Dünyanın farklı ve karmaşık birçok coğrafyasından haber aktaran Serkan Oral, çok sayıda mesleki ödülünün de sahibi...  Tecrübeli televizyoncunun yayımlanmış 6 kitabı bulunuyor.
Serkan Oral, bir dönemin siyasi ve hukuki sürecini anlattığı Kargatulumba Refah (1998), medya-asker-siyaset ilişkilerini ele alan Az Sonra Son Darbe (2000), Keşmir ve Kıbrıs sorunlarına değinen Zor Vatan (2007), Irak'ın kuzeyine objektif ve kapsayıcı bir bakış getiren Kuzey Irak Kapanı (2008), Komünist Küba'daki son değişimi belgeleyen Che, Castro, Küba: Değişimin Son Kalesi (Haziran, 2008) adlı kitapların yazarı.

Serkan Oral, son olarak 24 Haber Kanalı'nda haberleri hazırlayıp-sunuyordu