BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

39 yıldır aynı takımda çalışıyor!

Zonguldak 1. Amatör Küme'de mücadele eden Zonguldak Gençlikspor'un antrenörü Hayri Dübüş, 39 yıldır takımının başında...

Abone ol

Zonguldak Gençlikspor'un antrenörü tam 39 yıldır takımının başında görev yapıyor

Zonguldak 1. Amatör Küme'de mücadele eden Zonguldak Gençlikspor'un antrenörü 60 yaşındaki Hayri Dübüş, 39 yıldır takımının başında kalarak Zonguldak'ın adeta Alex Ferguson'u oldu. Dübüş, 39 yılda 22 şampiyonluk elde etti.

15 yaşında Esnafspor'da futbola başlayan Hayri Dübüş, 3 yıl sonra Zonguldak Gençlikspor'a transfer oldu. Burada 1 yıl futbol oynadıktan sonra Üzülmezspor'a transfer olan Dübüş, askerden geldikten sonra tekrar Zonguldak Gençlikspor'da futbol oynamaya devam etti. 1972-1973 sezonunun başında sakatlığı nedeniyle 21 yaşında futbolu bırakan Dübüş, aynı yıl diplomasını alarak formasını giydiği takıma antrenör oldu.

Aynı zamanda Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan emekli olan Hayri Dübüş, 39 yıldır aralıksız aynı takımın antrenörlüğünü yaparak rekora imza attı. 39 yılda 22 şampiyonluk kazanan Dübüş'ün takımı Zonguldak Gençlikspor, bu sezon da grupta şampiyonluğun en büyük adayı. Şu ana kadar oynadığı 16 maçta 15 galibiyet ve 1 beraberlikle 46 puan toplayıp grupta liderliğini sürdüren Zonguldak Gençlik'te hedef, 1 yıl önce düştüğü Süper Amatör Lige tekrar yükselmek.

1923 yılında kurulan Zonguldak'ın en eski kulübünde uzun yıllar görev yapmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Hayri Dübüş, "Burası artık bizim yuvamız. İnşallah ömrümüz devam ettiği sürece, yaşadığımız sürece, sağlığımız el verdiği sürece kulübümüze hizmeti sürdüreceğiz" dedi.