BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,81
ALTIN 2.397,77
HABER /  MEDYA

Samuray kılıçlı Kanuni Sultan!

Muhteşem Yüzyıl dizisine bir tepki de Saadet Partisi Esenler Gençlik Kolları'ndan geldi

Abone ol

Saadet Partisi Esenler Gençlik kollları, Muhteşem Yüzyıl dizisini protesto etti.

Esenler meydanında düzenlenen ve renkli görüntülere sahne olan protesto gösterisi, at üstünde çarşıdan gelen Kanuni Sultan Süleyman'ın dizi ile ilgili fermanının okunmasıyla başladı. Kanuni Sultan Süleyman'ı canlandıran kişinin elinde samuray kılıcı ile fermanı dinlemesi ilginç görüntüler oluşturdu.

Saadet Partisi Esenler İlçesi Gençlik Kolları, “Muhteşem Yüzyıl" dizisinin yayından kaldırılması için imza kampanyası başlattı. Gençlik Kolları Başkanı Hasan Asker yaptığı açıklamada “Bu dizinin Midnight Express (Geceyarısı Ekspresi) filminden ne farkı var. Tek farkı var. Önceki karalamayı batılılar yapmıştı, bunu kendi insanımız yapıyor" dedi.

Saadet Partisi Esenler Gençlik Kolları üyesi yaklaşık 50 kişi saat 14.00’te Esenler Meydanı’nda toplandı. Partililerin ardından at üstünde Kanuni Sultan Süleyman’ı canlandıran bir kişi yanında iki Osmanlı askeriyle beraber grubun yanına geldi. “Padişahım çok yaşa" sloganlarıyla karşılanan temsili Kanuni Sultan Süleyman, toplanan kalabalığı selamladı. Kılıçlı bir asker padişah adına elinde bulunan fermanı okudu. Bu sırada partili göstericiler “Show TV şaşırma sabrımızı taşırma", “Esenler Osmanlı’ya sahip çık" şeklinde slogan atarak tekbir getirdi.

KAMPANYA VE BOYKOT HAZIRLIKLARI

Eylemciler adına basın açıklaması yapan Gençlik Kolları Başkanı Hasan Asker, “5 Ocak 2011 Çarşamba günü Show TV ekranlarında yayına giren bu dizi ile ekran kirliliğinin üzerine bir de tarihi çarpıtma ve karalama boyutu eklenmektedir. Oryantalistlerin tarihimizi çarpıtmak ve karalamak amacıyla uydurdukları saçma sapan görüş ve tezlerinden yola çıkılarak hazırlanmış olan bu dizinin Midnight Express (Geceyarısı Ekspresi) filminden ne farkı var. Tek farkı var. Önceki karalamayı batılılar yapmıştı, bunu kendi insanımız yapıyor. Reyting uğruna tarihimiz karalanıyor. İftira ve yalanlarla ecdadımızı zevk, eğlence ve şehvet düşkünü, sapkın göstermek ve koskoca Osmanlı tarihini harem dairesine indirgemek ve Osmanlı’ya buradan bakmak hastalıklı bir zihnin ürünü değil midir? Eğer bu yanlıştan dönülmezse, kanalın seyredilmemesi için kampanyalar başlatacağız. Bu da yetmezse yayıncı kuruluşa reklam veren firmaların ürünlerini boykot edeceğiz" dedi.

Partililer dizinin yayından kaldırılması amacıyla Esenler Meydanı’na stand kurup imza kampanyası başlattı.