BIST 9.557
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.486,82
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li Bal'dan tahliyelere sert sözler

MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, Kars'ta partililere seslendi, son günlerdeki tahliyeleri eleştirdi.

Abone ol
MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, ''Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 102. maddesi uyarınca yapılan tahliyeler millet vicdanında derin bir yara bırakmıştır. Adalet duygusunu rencide etmiştir'' dedi.
Partisinin Kars İl Başkanlığını ziyaret eden Bal, burada yaptığı konuşmada, MHP olarak seçim çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Mahkemelerin, kanunun verdiği hükmü uyguladığına ifade eden Bal, ''CMK'nın 102. maddesi uyarınca yapılan tahliyeler millet vicdanında derin bir yara bırakmıştır. Adalet duygusunu rencide etmiştir. Caniler, çeteler salıverilmiştir, şimdi aramızdadır. Ama devlet onları bulamamaktadır'' diye konuştu.

CMK'nın 2005 yılında AK Parti tarafından çıkarıldığını ifade eden Bal, mahkemelerin elindeki terazinin AK Parti'nin çıkardığı kanun olduğunu ve tüm sorumlulukların da AK Parti'nin olduğunu öne sürdü.

''İNSANLIK ANITI'' TARTIŞMALARI

Kars'taki heykel tartışmalarına da değinen Bal, şunları kaydetti:
''5 yıl önce çıkmış bir kanunla çeteleri salıveren AKP, suçu başkasına atarken 'ucube' diye nitelendirdiği heykelle ilgili suçu da atacak yer bulamamaktadır. MHP'nin Kars'ta bulunan il başkanı, bunun 'ucube' olmaktan da öte 'Ermeniler ile ilişkilerde, Ermeni iddialarına hak kazandırırcasına siyasi yönü olan, uluslararası niteliği olan bir heykel dikildiğini ve bu dikilen heykelin tarihi bir alanda Timur Paşa Tabyaları'nın üzerine dikildiğini' ifade etmiş ve bununla ilgili gerekli yasal mücadelelerde bulunmuştur. 5 yıl boyunca hapis tehdidi ile bizim teşkilat başkanlarımız bununla mücadele ederken bu heykeli diken kimdi? Bu heykeli diken AKP'nin belediye başkanıydı.'' 

Heykelin dikilmesine devlet kaynaklarından harcamada bulunulduğunu iddia eden Bal, belediyenin bütçesinden 1 milyon TL'nin üzerinde para harcandığını ve Kültür Bakanlığından buraya tahsisat gönderildiğini ifade etti.