BIST 10.083
DOLAR 32,49
EURO 34,89
ALTIN 2.440,34
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li İnce'den Erdoğan'a takke!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Muğla'da kendisine verilen şapkayı takmaması CHP'lilerin gündemine oturdu.

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, dün Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde kendisine verilen şapkayı "Ben Kemal Kılıçdaroğlu muyum?" diyerek geri çeviren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdi. İnce,"Takke verselerdi takardın" dedi.

İnce, Erdoğan'ın birinci sorununun Kılıçdaroğlu değil Cumhuriyet ve Atatürk olduğunu savunarak, "Başbakan şapkayı reddediyor, takke verseler eminim takardı" dedi.

Muğla'nın Yatağan İlçesi'nde 11'incisi bu yıl düzenlenen deve güreşlerine, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, MHP Muğla Milletvekili Metin Ergun, Muğla Valisi Fatih Şahin, Kaymakam Hasan Tanrıseven ve bürokratların yanı sıra yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Sevgi gösterileriyle karşılanan Baykal ve İnce'ye deveci şapkası ve poşu hediye edildi. Hediye şapkayı takan İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi. Erdoğan'ın dün Fethiye'de bir vatandaşın kendisine vermek istediği şapkayı, "Ben Kılıçdaroğlu muyum?" diye geri çevirdiğini hatırlatan İnce, şunları söyledi:

"Dün sayın Başbakan'a Fethiye'de şapka takmışlar. Hemen şapkayı çıkartıp korumalarına vermiş, 'Ben Kemal Kılıçdaroğlu muyum' demiş. Aslında Başbakan'ın birinci sorunu sayın Kılıçdaroğlu değil. Birinci sorunu şapka. Şapkayla ilgili beyninin derinliklerinde, aklının derinliklerinde bir sorun var. Takılı kalmış oraya. Yani şapkayla sorunu Cumhuriyet'le olan sorunudur, Atatürk'le olan sorunudur, çağdaşlıkla, uygarlıkla ilgili olan sorunudur, Cumhuriyet Halk Partisi'yle olan sorunudur. Bana sorarsanız şapkayı takmadığı da biraz iyi olmuş. Çünkü onun kafasının içindekilere uymamıştı. Ne içindekilere, ne de dışındakilere uymuştu zaten. Beyninin içindekilere de yakışmıyor, dışına da yakışmamış.

KILIÇDAROĞLU'NA YAKIŞMIŞTI

Sayın Kılıçdaroğlu, o şapkayı taktığında yakışmıştı. Hem içine, hem de dışına yakışmıştı. Bunu vatandaşlara da sorabilirsiniz. Ama Başbakan şapkayı rededdiyor. Takke verseler eminim takardı. Zaten orada amaç sayın Kılıçdaroğlu'nu, CHP'yi eleştirmek değil. Amaç Cumhuriyet devrimleri, kazanımları, uygarlık ve şapkanın getirdiği yenilikler. Bunlarla problemi var. O kini içinden atamamış. O duyguları içinden söküp atamamış. Sayın Başbakan'ın son günlerdeki açıklamalarına bakarsanız ruh halini çok daha iyi gözlemlersiniz."

CHP'li İnce, daha sonra Deniz Baykal ile birlikte kendilerine ayrılan bölümden güreşleri izledi.