BIST 10.260
DOLAR 32,33
EURO 34,77
ALTIN 2.388,31
HABER /  GÜNCEL

Bakan Eroğlu'ndan ihale itirafı!

Türkiye'nin farklı bölgelerinde yapılması planlanan ve bölge halklarının itiraz ettiği HES projeleriyle ilgili bakandan itiraf gibi açıklama geldi.

Abone ol

Adıyaman Milletvekili Şevket Köse'nin soru önergesine yanıt veren Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, HES projeleri için ihale yapılmadığını açıkladı.

"Elektrik Piyasasında Üretim Faaliyetinde Bulunmak Üzere Su Kullanım Hakkı Anlaşması İmzalanmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" hükümleri doğrultusunda belirlenen esaslar dahilinde tüzel kişiliğe haiz herkesin başvuru yapmasına imkan tanındığını belirten Bakan Eroğlu, şöyle dedi:

"Başvurular şeffaf bir şekilde değerlendirilmekte olup, aynı kaynak için yapılmış birden fazla başvuru için tarih ve saati internet sitemizde (www.dsi.gov.tr) duyurularak basın dahil herkesin davet edildiği 'Hidroelektrik Kaynak Katkı Payı Teklif Verme Toplantısı'nda, firmalardan kapalı zarf içerisinde alınan tekliflerin 5 kişilik komisyon tarafından herkesin önünde değerlendirilmesiyle tesis edecek firma belirlenmektedir."

255 ADET HES İŞLETME VAR

HES projelerine başvuruların mevzuat çerçevesinde yapıldığını ifade eden Eroğlu, şöyle dedi:

"Firmaların hükümete yakınlığı söz konusu değildir. Ekim 2010 ayı itibarıyla 255 adet HES işletmede bulunmaktadır. Bu santraller 15.200 MW bir kurulu güce ve teknik ve ekonomik potansiyelimizin yaklaşık yüzde 38'ine karşılık gelen 53.000 GWh yıllık ortalama üretim kapasitesine sahiptir."