BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,67
ALTIN 2.393,97
HABER /  GÜNCEL

Aziz Yıldırım neden açılışa gitmedi?

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Galatasaray'ın yeni stad açılışına neden gitmediği açıkladı.

Abone ol

Polat'ın 'Gelecekseniz davet edelim' çağrısına bozulan Yıldırım, Arena'nın açılışına gitmedi. Bu davranışa üzülen Aziz Yıldırım daha önce katılacağını açıklamasına rağmen yakın dostu Adnan Polat'ı yalnız bıraktı. Bursa Başkanı Yazıcı da aynı sebepten stat açılışına katılmadı.

Galatasaray'ın Başkanı Adnan Polat'ın sekreteri aracılığıyla yaptığı "şartlı" açılış davetine bozulan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım G.Saray'ın yeni stadı Türk Telekom Arena'nın açılışını protesto etti. Benzer şartlı davetle karşı karşıya kalan Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı da F.Bahçe Başkanı Yıldırım gibi açılışa gitmedi.

Aziz Yıldırım'ın birçok kulüp başkanı tarafından "haklı" bulunan protestosu, dün Swiss Otel'de Süper Lig, Bank Asya ve TFF 2 ve 3. Lig kulüp başkan ve temsilcileriyle TBMM Araştırma Komisyonu üyelerinin bir araya geldiği toplantıda ortaya çıktı.

'DAVETİYE SORULUR MU?'

BEŞİKTAŞ Başkanı Yıldırım Demirören, Trabzon Başkanı Sadri Şener ve Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı ile toplantı öncesinde sohbet eden Aziz Yıldırım, konu Türk Telekom Arena'nın açılışına gelince "Ben gitmeyeceğim" dedi. Yıldırım diğer başkanların sorusu üzerine de gerekçesini şöyle açıkladı:

"Adnan beyin sekreteri benim sekreterimi arayıp 'Aziz Bey eğer açılışa katılacaksa davetiye göndereceğim. Aksi durumda göndermeyeceğim' demiş. Benim bildiğim davetiye sorulmadan gönderilir, daveti alan kişi gidip gitmeyeceğine karar verir. Bu duruma üzüldüm. Bu nedenle açılışta olmayacağım."

'ÇOK HAKLISIN BAŞKAN!'

Aziz Yıldırım'ın bu açıklaması üzerine söze giren Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören de "Aziz başkan haklı. Bana da benzer biçimde davet yapılmıştı. Ancak daha sonra Adnan başkan beni sözlü olarak çağırdı. O nedenle gideceğim" dedi. Trabzon Başkanı Sadri Şener ise "Aziz Yıldırım'ın haklılık payı var. Davet biçimi hiç hoş olmamış. Benim sekreterim aranmış mı bilmiyorum. Adnan Polat davetiyeyi bana elden verdi. Ben gidiyorum. Ama Aziz başkan sen serzenişinde haklısın" diye konuştu.

Ayaküstü yapılan bu sohbette son noktayı ise Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı koydu: "Bana da benzer biçimde davet geldi. Hoş bir çağrı değil. Aynen Aziz Yıldırım gibi düşünüyorum. Ben de çok istememe karşın açılışa katılmayacağım."