BIST 10.199
DOLAR 32,36
EURO 34,66
ALTIN 2.394,78
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

BBP'li Topçu'dan Öcalan için idam!

BBP lideri Yalçın Topçu, idam konusunda acele edip referanduma gidilmesini istedi

Abone ol
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, her gittikleri yerde idamın geri getirilmesi için çağrı yaptıklarını hatırlatarak, konuyla ilgili refarandum önerisinde bulundu

Yalçın Topçu, "3 yaşındaki çocuğa tasallut eden yaratığa, milletin milyarca lirasını hortumlayan hırsıza idam cezası istemeyip de ne yapacağız? İdam konusunda hemen hiç zaman kaybetmeden, şu idamı millete götürelim, referanduma sunalım, bakalım millet idam gelsin mi diyecek, kalsın mı diyecek?" ifadelerini kullandı.

Yalçın Topçu, partisi tarafından Seyhan Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Her Evden Bir Oy' toplantısına katıldı. Yaklaşık 800 kişinin katıldığı toplantıda, helikopter kazasında hayatını kaybeden eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile ilgili sunum izleyenleri duygulandırdı. 'Başbakan Topçu' sloganlarının atıldığı toplantıda konuşan BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, isteklerinin tüm vatandaşların 'Ülkenin dağında, ovasında, şehrinde, kasabasında, işyerinde, evinde güvenli yaşaması' olduğunu söyledi. Türkiye'de güvenlik meselesi ve zafiyetlerin yaşandığını kaydeden Topçu, son zamanlarda kapkaççılık, hırsızlık, seri cinayetler, ahlaki suçların büyük oranda artış gösterdiğini söyledi.

İnsanların, can ve mal güvenliğinden endişe etmeye başladığını anlatan Topçu, şöyle konuştu:

"Şimdi biz ahlaki terör, bölücü terör, ekonomik terör suçları için idamdan, caydırıcı ağır cezalardan bahsedince, birileri hemen insan haklarından, Avrupa Birliği (AB) kriterlerinden söz ediyor. Akıllarınca üstünkörü bir şekilde bizi itham altında bırakmaya çalışıyorlar. Buradan huzurlarınızda açıkça sesleniyorum. 3 yaşındaki, 1.5 yaşındaki çocuğa tasallut eden yaratığa, kaleşnikofla ev basıp koskoca bir aileyi yok eden caniye, elinde yüzlerce insanımızın kanı olan teröriste, milletin milyarca lirasını hortumlayan hırsıza, idam cezası istemeyip de ne yapacağız? Elbette bunlar için idam geri gelsin diyeceğiz. Elbette eden, ettiğinin karşılığını bulacak. Bunlar bitsin diye, her gittiğimiz yerde idam geri gelsin diye bağıracağız. Buradan bir çağrıda bulunuyorum. İdam konusunda hiç zaman kaybetmeden, hodri meydan, şu idamı millete götürelim, referanduma sunalım, bakalım millet idam gelsin mi diyecek, kalsın mı diyecek? Sahte insan hakları savunuculuğu yapmayın. Götürün millete, el mi yaman bey mi yaman hep beraber görürüz. Biz insanca yaşamın faydasını gördüğümüz her şeyde, taşın altına değil elimizi, bütün bedenimizi koyarız."

"TIKSIRINCAYA KADAR YİYİN"

BBP lideri Topçu, Başbakan Erdoğan'ın 'Aksırıncaya, tıksırıncaya kadar içiyorlar' sözlerine de atıfta bulundu. 2009 yerel seçimlerinde yaklaşık 1 milyon oy aldıklarını anımsatan Topçu şöyle devam etti:

"Son seçimlerde AKP 15 milyon oy almış. Biz hiç para almadan 1 milyon oy almışız. AKP'nin hazineden aldığı devlet yardımı 190 milyon lira. Yiyin efendiler yiyin, aksırıncaya kadar yiyin, tıksırıncaya kadar yiyin. Bizim arkamızda devletin hazinesi yok ama gönüldeşlerimizle birlikte dayanışma içinde dimdik ayaktayız."

HİZBULLAHÇILARIN KAÇMASI

Hizbullah tahliyelerini de değerlendiren Topçu, bu tahliyelerin milletin vicdanını sızlattığını belirterek şunları söyledi:

"Çok ciddi suçlamalara muhatap olan kişilerden haber alınamıyor, adeta sırra kadem basmış gibiler. Düşünün bir devlet, 3 gün sonra başına geleceği hesap etmekten aciz. Göz göre göre olmayacak birileri salıveriliyorsa, daha önceki tecrübelerimiz bize diyor ki, burada ya bir şantaj, ya bir tehdit ya da başka bir hesap vardır. Acaba kaosa ve teröre kapı mı aralanıyor?"

İÇKİ YASAĞINA VE 'UCUBE'YE DESTEK

İçki yasağı ve ucube heykel konularında ise iktidarı desteklediklerini belirten Topçu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Ana muhalefet, gençlerin alkolden uzak tutulmasıyla ilgili bir yasal düzenleme ve Kars'taki heykel tartışmasıyla ilgili suni ve anlamsız bir karşı duruş sergiliyor. Ancak bu kadar ucube bir muhalefet yapılabilir diye düşünüyorum. Bu iki konuda iktidarı destekliyorum. Yazık, muhalefet demek olur olmaz her şeye karşı çıkmak değil ki. Zaten Türkiye'nin iktidar gibi muhalefet meselesi de var."