BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

300 yataklı hastane hizmete giriyor

TOKİ tarafından yapılan 300 yataklı Devlet Hastanesi'nin Ağustos 2010 sonunda bitirilerek tesliminin yapılacağı bildirildi.

Abone ol

Kırşehir Devlet Hastanesi'ne alternatif olarak Karayolları üzerine TOKİ tarafından yapılan 300 yataklı Devlet Hastanesi'nin Ağustos 2010 sonunda bitirilerek tesliminin yapılacağı bildirildi.

300 yataklı Devlet Hastanesi'nin Ağustos 2010 sonu itibariyle tesliminin yapılacağı kaydedilirken; hastanenin malzeme ve hizmet alım ihaleleri yapılmaya başlandı.

Hastanenin tıbbi malzeme ihalesi yapılırken; 1 milyon TL bedelli yapılan ihale sonrasında malzeme alımına başlandı. Hastanenin mefruşat ve mobilya alımına dönük çalışmalar başlarken; DMO aracılığı ile alınacak mobilya ve tefrişat alımı öncesinde firmalar Sağlım Müdürlüğü tarafından oluşturulan komisyona sunumlarını yapmaya başladı. Mobilya ve mefruşat alımlarının bu ay içerisinde gerçekleşeceği bildirilirken; belediye'nin de hastanenin alt yapısına dönük çalışmalara hız verdiği ve şu an itibariyle hastane giriş ve acil girişlerinde kavşak ve kaldırım çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

"KADIN DOĞUM HASTANESİ YAŞLILAR BAKIM EVİ OLACAK"

300 yataklı hastanenin hizmete girmesi ile birlikte, mevcut hastane binasının ne olacağı konusunda henüz somut bir açıklama yapılmazken; TOKİ'ye verilmesi noktasında karşı görüşler ön plana çıkmaya başladı. Hastanenin mevcut binasının Tıp Fakültesi binası olarak kullanılması anlamında üniversiteye devrinden tutun da bu binaların termal rehabilitasyon merkezi olabileceği ya da termal otel bölgesi olabileceği ileri sürülüyor. Kadın Doğum Hastanesi'nin de ( Eski SSK Hastanesi ) Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne devredilerek ihtiyar vatandaşlar için bakımevi olarak kullanılabileceği görüşleri ön plana çıkıyor.