BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan CHP'yi ayağa kaldıracak

Başbakan Erdoğan CHP yönetimini kızdıracak. Erdoğan Dersim üzerinden CHP'ye ve Kılıçdaroğlu'na yüklendi.

Abone ol

Başbakan Erdoğan CHP'ye sert sözlerle yüklendi. Kılıçdaroğlu'nun Dersimli olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Vergi vermediler diye Dersim'in köylerini kim bombaladı? Kimdi? İsmet İnönü, CHP'nin başındaydı. Yani CHP bombaladı. 20 50 bin kişinin yargısız infaz edildiği söylenir. İnsaf ya. İşte sizin cemaziyelevveliniz bu. Gelin de siz bunu temizleyin önce" diye konuştu.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisince Sakarya'da düzenlenen mitingde bir konuşma yaptı. İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan bölümler:

VAGON TÜRKİYE YOK

Artık çevresini seyreden vagon bir Türkiye yok. Artık lokomotif bir Türkiye var. Türkiye'yi darbelerin gölgesinden kurtarıyoruz. Daha özgür, daha güçlü bir Türkiye için adım atıyoruz. Biz bu ülkenin asıl sahipleriyiz, darbe anayasalarından milletimizi kurtarıp milletin anayasasını egemen kılmaya mecburuz. Bu millete yakışan budur.

KAYMAK TABAKA CHP’DE

Millet adına ama millete rağmen karar verdiler. Egemenelik kayıtsız şartsız milletindir dediler, ama karşılarına farklı çıktılar. Benim çiftçime, köylüme, göbeğini kaşıyan dediler, bidon kafalılar dediler. 22 Temmuz'dan sonra ne dediler. Sahillerde hep CHP kazandı, AKP kaybetti dediler. Sahillerden bu ülkenin kaymak takımını ifade ediyorsanız doğrudur. Hayırlı olsun diyorum ben. Bu ülkenin emeklisi, çiftçisi, köylüsü, işçisi, memuruyla 81 ilde 81 belediye başkanı çıkarmaktan memnunum, mutluyum. Biz Türkiye'nin belli bölgelerinde değil her yerinde varız.

BAŞÖRTÜLÜ KIZLAR MAĞDUR İKEN NEREDEYDİN?

Benim ülkemdeki başı örtülü kız çocukların üniversite kapılarından geri çevirdiler. Utanmadan sıkılmadan özgürlük dediler. Hani nerede özgürlük? Nice hayatları karattılar, nice umutları söndürdüler. TBMM'de MHP'yle el ele verdik, başörtülü kızlarımızın eğitim özgürlüğünün önünü açalım dedik egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, Parlamentodan geçerse tamam diye biliyorduk ya, 411 oyla geçti. arkadan ne oldu, ana muhalefet partisi lideri ne dedi, bu işi ben çözerim dedi. bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.

DERSİM’İ CHP BOMBALADI

Genel başkan nereli? Dersimli. Dersim ile ilgili ne söylediklerini biliyorsunuz değil mi? Vergi vermediler diye Dersim'in köylerini kim bombaladı? Zamanının, o zaman ki Cumhurbaşkanı'nın emriyle... Kimdi? İsmet İnönü, CHP'nin başındaydı. Yani CHP bombaladı. 20 bin, 30 bin, 40 bin, 50 bin kişinin yargısız infaz edildiği söylenir. İnsaf ya. İşte sizin cemaziyelevveliniz bu. Gelin de siz bunu temizleyin önce.



MUHALEFEFETİN KÜFÜRNAMELERİ DURMUYOR

Ramazan ayında muhalefetin hakaretleri durmuyor, küfürnameleri durmuyor. Ama biz onlara aynı şekilde cevap veremeyiz. Onların yalanları, hakaretleri onların olsun. Biz edebi adabı içerisinde siyasetimizi yürüteceğiz. Çünkü bizim aldığımız ders, terbiye bunu gerektirir.

ÇOCUKLARI BU LİDERLERDER KORUYUN

Benim milletimizin çocukları televizyon başına geçip o küfürleri o hakaretleri, yalanları duymasınlar. Edepleri ahlakları bozulmasın. Siyaseti onların yalanlarından, çirkin üsluplarından, karalamalarından ibaret sanmasınlar. Onların o üslubu, ne kadar dar görüşlü olduklarını gösteriyor. CHP'den MHP'den böyle dar üsluplu olmayan, aklı başında başkanlar var görüyorsunuz istifa ediyorlar. Açık yüreklilikle 'evet diyeceğiz' diyorlar.

MHP SEÇMENİNE SESLENDİ

Sandıktan çıkan her evet oyu, CHP'nin BDP'nin işine yarayacaktır. MHP'li kardeşlerimi sakın bu oyuna gelmeyin. Bir dahaki seçimde kime oy vereceğin önemli değil burada bir siyasi partiye oy vermiyorsun. 27 maddesi değişen bir anayasa paketine oy veriyorsun. Geleceğimizi istikbalimizi inşallah koruyacağız.

NAMAZ KILAN DA ALKOL ALAN DA FİŞLENMEYECEK

Kimse hakkındaki özel bir bilgiden dolayı, etnik kimliğinden ya da bir özelliğinden dolayı artık mağdur edilemeyecek. Bu alkol alıyor, bu alevidir, bu sünnidir, bunun eşi başörtülü diye hiç kimse fişlenemeyecek. Şahsiyetimizi koruyan bu düzene evet mi?

NELER DEĞİŞECEK?

İşçi kardeşim sendikaya artık üye olmakta zorlanmayacaksın. Memurun toplu görüşme hakkını kaldırıyoruz, toplu sözleşme hakkını getiriyoruz. 12 Eylül sabahından itibaren sivillerin askeri mahkemede yargılanması son buluyor. Bir çok suçsuz günahsız asker kardeşim artık görevden alınamayacak. Kadınların iş sahibi olabilmesi için daha çok bütçe ayrılacak. Kız çocukları okumaları için daha çok teşvik edilecek.

NASIL LİDERLİK?

13 Eylül sabahı Türkiye bir başka ayağa kalkacak. Neler demiyorlar. Çok enteresan şeyler konuşuyorlar. Malatya'ya gidiyor diyor ki bu Anayasa'da kaysıyla ilgili bir şey var mı? Giresun'da fındıkla ilgili bir şey var mı? diyor. Anayasanın içinde! Biz Anayasa kitabında değişiklik yapıyoruz yemek kitabında değil. Bu nasıl bir liderlik?

MAHKEMELER CHP’NİN ARKA BAHÇESİ

Dünyada, Avrupa'da en ileri demokrasilerde Anayasa Mahkemesi nasıl yapılmışsa şimdi bununla aynı şekilde Anayasa Mahkemesi oluşturulacak. Bizim burada en ufak bir meclis olarak hükumet olarak atamamız söz konusu değildir. Söylenenlerin hepsi yalan. Dünyada ağırlıklı olarak hükumetleri federal meclisler konseyler oluşturur yargıyı. Bizde bu yok. Peki bundan neden rahatsız oluyorlar? Çünkü orası onların arka bahçesiydi bugüne kadar. Şimdi buradaki kardeşlerim seçecek hakimleri savcıları. Ben buradaki kardeşimin siyasi görüşünü nereden bileyim? Onlar en az 10 tane hakimi savcıyı kendileri seçecek tabi. Adalet güvene dayalıdır. Güvenemezsen, inanamazsan hayatın boyunca kahrolursun.

YARSAV’A GÜVENİLMEZ

CHP, MHP, YARSAV ve belli bir medya grubu aynı istikamete yürüyor. Ben şimdi bunlara nasıl güveneyim? Siz siyasi kimliğinizi göz önüne koydunuz. Siz bir sivil toplum örgütü gibi değil, ideolojik örgüt gibi çalışıyorsunuz. 1980'den önce Pol-Der vardı. Pol-Bir vardı, emniyet teşkilatımızmı mahvettiler. Buna son vermek istiyoruz. Hukuk sitemini birilerinin arka bahçesi olmaktan çıkarıyoruz, hukuku keyfi olmaktan çıkarıyoruz. 12 Eylül mağdurlarına iade-i itibar sağlıyoruz. 12 Eylül'le adeta yüzleşiyoruz. Adnan Menderes demişti ki 'Yeter, söz sizde' Ben de diyorum ki söz de sizde, karar da sizde, mühür de sizde."