BIST 10.736
DOLAR 32,20
EURO 35,04
ALTIN 2.529,45
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Genç kızın öldürülmesi araştırılıyor

Alaşehir'de sırtından bıçaklanıp iple boğularak öldürülen genç kızın katilinin bulunması için çalışmalar sürüyor.

Abone ol

Dün akşam iftar saatinde Menderes Mahallesi Atatürk Bulvarı'nda market çalıştıran İbrahim Çetin'in (45) kızı Alaşehir Sekine Evren Meslek Lisesi 11. sınıfı öğrencisi Emine Çetin (17), marketin üst katında oturan dedesi Orhan Çetin'in evine temizlik yapmak için gitmiş, daha sonra market çalışanlarından biri genç kızı kanlar içerisinde bulmuştu.

Emine Çetin, ağabeyi Musa Çetin ve market çalışanları tarafından otomobille Alaşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, yolda hayatını kaybetmişti. Genç kızın, sırtından iki kez bıçaklandığı, başından darbe aldığı ve boğazından iple boğulduğu tespit edilmiş, yapılan incelemede suç aleti ekmek bıçağı olay yerinde bulunurken, işyerinin güvenlik kamerası görüntülerine polis el koymuştu.

Dün 18.30 ile 20.00 saatleri arasında işlendiği sanılan cinayetin ardından Manisa İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı cinayet bürosu ekipleri ilçeye gitti. Bilgilerine başvurulan market çalışanları ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Güvenlik kamerasının 16.30'dan sonra cinayet saatinde kayıt yapmadığı anlaşıldı. Emine Çetin'in telefon kayıtları araştırılırken, son olarak görüştüğü kişilerin ifadeleri alınıyor. Saat 16.30'dan sonra kayıtları okunamayan kamera ile ilgili soruşturma sürüyor.

Market sahibi baba İbrahim Çetin kimseyle bir problemleri olmadığını belirterek, "Marketin üzerinde oturan babamın evine iş yoğunluğuna göre sürekli dinlenmeye gideriz. Kızım oruç tutuyordu. Akşam iftar vakti yaklaşınca kızımı çağırttım. Ama kızımı kanlar içinde bulduk. İnşallah katiller en kısa sürede yakalanır" dedi.

İbrahim Çetin'in akrabası olan Mustafa Kılınç ise, "Bu ailenin düşmanı olmaz. İbrahim Çetin ve ailesi işyerinde çalıştıktan sonra üst katta oturan babalarının evine dinlenmek için çıkarlar. Üst katta yaşlı babası ve annesi oturuyor. İbrahim Çetin'in babası Orhan Çetin böbreklerinden rahatsız olduğu için eşiyle beraber Manisa'ya gitmişlerdi. Cinayetin neden olduğunu bilemiyoruz. Belki de eve hırsızlık amacıyla giren kişi ya da kişiler evde Emine ile karşılaşınca öldürmüş olabilir. Şüphelendiğimiz kimse yok" dedi.

Bu arada otopsi yapılmak üzere dün cenazesi İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderilen Emine Çetin'in, bugün Şeyh Sinan Camii'nde kılınacak ikindi namazından sonra Delemenler Köyü Ortahan Mezarlığı'nda toprağa verileceği bildirildi.