BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,07
ALTIN 2.502,02
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Eyüp'te şehit yakınlarına iftar

Eyüp Belediyesi, Ramazan ayında binlerce vatandaşa her gün mahallelerde ve Cülus Yolu'nda Açıkhava iftar yemekleri veriyor.

Abone ol

Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Belediye'nin Osmanlı Parkı'nda bu kez şehit aileleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerine iftar yemeği verdi.

Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak'ın da katıldığı iftar yemeğinde bir konuşma yapan Başkan İsmail Kavuncu, "Eyüp Sultan'ın manevi değerini bilen binlerce misafirimizi her gün iftar yemeklerinde ağırlıyor ve aynı somunu paylaşıyoruz. Bu bizim için çok büyük mutluluk. Dargınlıkların sona erdiği, birlik, beraberlik, sevgi ve hoşgörü içerisinde geleneksel Ramazan günlerine döndüğümüz bu yemeklerde çok güzel sohbetler, çok renkli ortamlar oluşuyor. Cülus Yolu'ndaki iftarlarımızda Türkiye'nin dört bir yanından, hatta yurtdışından Eyüp Sultan'ı ziyarete gelenler buluşuyor. Ne büyük mutluluk, Eyüp Sultan'ın manevi huzurunda, Cülus Yolu'ndaki tarihi atmosferde kıtalar, sınırlar kalkıyor, kardeşlik, dostluk, sevgi seli insanları bir araya getiriyor." dedi.

Şehit ailelerine, gazilere, yakınlarına, sivil toplum kuruluşları temsilcilerine iftar yemeğine katıldıkları için teşekkür eden Başkan Kavuncu, şunları söyledi: "Sizleri böyle bir iftar yemeğinde ağırlamak bizim için bir onur. Eyüp çok özel, müstesna bir yer. İki gün önce Haliç Köprüsü'nde yaptığımız iftar yemeğinde de 20 binin üzerinde misafirimizi ağırladık. Sizlere bu güzel mekandan iki müjde vermek istiyorum; Haliç kıyısına muhteşem bir kültür merkezi/nikah sarayı yapıyoruz. İhalesi önümüzdeki ay yapılacak bu merkez, ilçemizdeki büyük bir eksikliği dolduracak. Ayrıca Büyükşehir Belediye Meclisi'nden geçti; Belediye Hizmet Binamızı Düğmeciler'deki yeni yerine taşıyacağız. Proje hazırlık çalışmalarımız sürüyor"