BIST 9.525
DOLAR 32,50
EURO 34,75
ALTIN 2.490,49
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  EMEKLİ

30 yıl üstü emekli ikramiyesi ödeme tarihi belli oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan 30 yıldan fazla çalışan emekliye ek ikramiye müjdesi geldi.

Abone ol

Bakan Müezzinoğlu binlerce emeklinin beklediği tarihi açıkladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Mart ayında 130 bin emeklimizin (devlette 30 yıldan fazla çalışmış olan hak sahipleri) aradaki farklarını ödemiş olacağız." dedi.

 Edirne'deki programları sırasında AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Müezzinoğlu, emeklilerin promosyon konusunda en ufak bir sıkıntılarının kalmadığını, 11 milyon 800 bin emeklinin 5,5 milyonundan fazlasının emekli promosyonlarını aldıklarını, geri kalanların da bu ay ve gelecek ay almaya devam edeceklerini bildirdi.

30 yıldan fazla çalışan emekliye ödenecek ek ikramiye ile ilgili de bilgi veren Bakan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Özellikle devlette 30 yıldan fazla çalışıp emekli olurken 30 yılın üzerinden emekli olan ve ikramiyelerini 30 yılın üzerinden alan emeklilerimize yıl sonu yaptığımız yasal düzenlemeyle 30 yıldan fazla sürelerini hesaplamalarını yaparak onlara ödemelerini yapıyoruz. Bu anlamda mart ayında 130 bin emeklimize 700 milyon lira gibi - daha doğrusu devlette 30 yıldan fazla çalışarak emekli olmuş emeklilerimizin bu aradaki farklarını ödemeye başladık -  bu ay için 130 bin, bu pozisyondaki emeklimize 700 milyon lira gibi ödemeyi bu ay yapacağız. Burada yaklaşık 400 - 450 bin bu anlamda hak sahibi emeklimiz var. Bunlara yaklaşık 2,5 milyar lira gibi bir ödeme yapacak, bu ödemenin takvim ve planlamasını yapıyoruz. Mart ayında 130 bin emeklimizin (devlette 30 yıldan fazla çalışmış olan hak sahipleri) aradaki farklarını ödemiş olacağız."