BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

30 milyon solucan besliyor

İşadamı 30 milyon solucan besliyor. Hobi yüzünden değil, o soluncanlar çok işe yarıyor. Tam 4,5 milyon lira kazanmayı hedefliyor.

Abone ol

Antalya'da, bir iş adamı, sebze ve meyve üretiminde verimliliği artıracak doğal gübre elde etmek amacıyla organik gübre üretmek için üç yıldır solucan besliyor. Ali Nazmi Acar adlı iş adamının 30 milyon solucanı oldu.

Türkiye'nin ilk solucan üretim tesisini kuran Ali Nazmi Acar, solucan sayısı 150 milyon adete ulaşınca yılda 4.5 milyon TL para kazanmayı hedefliyor. Varsak beldesinde kurduğu altı adet havuz içerisine toprak doldurarak solucan beslemeye başlayan Acar, 3 milyon solucan sayısından 3 yılda 30 milyon solucana ulaştı.

Solucan gübresinin bitkilerin büyümesi için gerekli mineral maddeleri bünyesinde bulundurduğunu söyleyerek, "Solucan gübresi demir, karbon, potasyum azot, fosfor, kalsiyum, çinko ve magnezyum içermektedir" dedi.

Solucanların sürekli nemlendiren toprakta yaşadığını söyleyen Acar, şunları söyledi: "Solucanların dışkısını özel bir yöntemle topraktan ayırıp gübre haline getiriyoruz. Bir solucan yılda 250 gram dışkı yapmaktadır. Yaklaşık 30 milyon solucandan yılda sekiz ton gübre elde etmekteyiz. Solucan sayısı 150 milyona çıkınca seri üretime geçip 37 bin 500 ton gübre elde etmeyi hedefliyoruz."