BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,92
ALTIN 2.432,44
HABER /  GÜNCEL

30 Ağustos Resepsiyonu'nda neler oldu? Hadi Özışık yazdı

İnternethaber Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık, 30 Ağustos Resepsiyonu'nda yaşanan ilginç anları Çankaya Köşkü'nden yazdı

Abone ol

İNTERNETHABER- 30 AĞUSTOS RESEPSİYONU ÖZEL
HADİ ÖZIŞIK YAZDI

12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Başkomutan' sıfatıyla ilk 30 Ağustos Resepsiyonu'na ev sahipliği yaptı.

Başta her yıl düzenlenen resepsiyonun aynısı gibi görünsede gecede yaşanan detaylar Çankaya'da yeni bir dönemin başladığını açık kanıtı gibiydi. 

AK Parti iktidarları dönemine kadar her 30 Ağustos resepsiyonu, askerlerin konuşma yapmaları için hazırlanmış özel bir zemindi. Öyle ki bu gelenek 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e kadar böyle devam etti. Gül'ün Cumhurbaşkanlığı'nda asker konuşmaları azaldı medyanın odak noktası Başbakan ve Cumhurbaşkanı'nın vereceği mesajlar oldu. 

RESEPSİYON BU KEZ AÇIK HAVADAYDI

Bu yılki 30 Ağustos resepsiyonu öncekilerin aksine Köşk'ün bahçesine taşınmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, konuklarını tek tek karşıladı ara ara sohbet etti.

BİZ GAZETECİLER ELİMİZ BOŞ DÖNDÜK!

İktidar kanadının tüm üyelerini bir arada gören biz gazetecilerin beklentisi Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan demeç koparmaktı.

Önce Davutoğlu'nun etrafını sardık... Sorularımız yağmur gibi yağsada karşımızda 'gülen bir yüz' vardı ve hiçbir sorumuza yanıt vermedi. 

Bir süre sonra anladık: Davutoğlu eski alışkanlıklarına başbakanlığında da devam edecek ve ayaküstü demeç vermeyecekti.

BİR GÜN BİR GENÇ GELDİ...

Tabi sadece Davutoğlu'nun değil, bizlerin de alışkanlıkları vardı. Uzun süre Dışişleri Bakanlığı koltuğunda oturan Davutoğlu'na kimimiz 'Sayın Bakanım' dedik kimimiz ise 'Hocam.'

Hal böyle olunca Davutoğlu kendisine 'Hocam' denilmesinden daha çok hoşlandığı itiraf etti ve bir gençle yaşadığı anısını anlattı.

Bakanlığı döneminde bir öğrencinin kendisiyle görüşmek istediğini ve görüşme talebinde bulunurken 'Hocam' dediğini sonra da apar topar 'Bakanım' diye düzelttiği anlattı. Davutoğlu o gün gencin söze bakanım diye başlasaydı genci 'özel kalemine' göndereceğini, Hocam dediği için görüşmeyi kabul ettiğini söyledi.

Davutoğlu'nun bu sözleri üzerine kendisinden randevu almak isteyen biz gazeteciler 'Hocam' demeye başladı. 

30-agustos-resepsiyonu-hadi-ozisik-ahmet-davutoglu.jpg

Selfie çekimi sonrası Davutoğlu'nun yanından ayrıldı. Bir kenarda ise Davutoğlu'nun eşi Sare Hanım tüm sadeliğiyle dikkatleri üzerine çekti. Etrafında kimse yoktu sanki hayatında hiçbir şey değişmemişti.

ERDOĞAN'LA FOTOĞRAF ÇEKTİRME YARIŞI  

Tabi ki 30 Ağustos gecesinin en önemli ismi Cumhurbaşkanı Erdoğan'dı. Konukları Erdoğan'la fotoğraf çektirmek için adeta yarışa girmişti. Önce gazetecilere poz verdi ardından sıra sorulara gelinece demeçten uzak bir görüntü sergiledi.

Israrlı sorulara ise "Cevap vermeyeceğim, konuşmayacağım. Ben sadece dinliyorum" yanıtı vermekle yetindi. 

PARALEL MEDYA YOK CUMHURİYET VARDI

Köşk'teki davete paralel medya diye nitelendiren yayın grupları yoktu. Ancak Cumhuriyet gazetesi resepsiyona katılmıştı. Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Yıldız ile Ankara Temsilci Utku Çakırözer resepsiyona birlikte katılmıştı.