BIST 10.219
DOLAR 32,18
EURO 34,74
ALTIN 2.454,18
HABER /  GÜNCEL

3 taksici 100 km kovaladı

Başkentte, çarpıştığı yaralı taksiciyi olay yerinde bırakarak kaçan sürücüyü, yaklaşık 100 kilometre kovalayan 3 meslektaşı yakalattı.

Abone ol

İddiaya göre, Dışkapı İrfan Baştuğ Caddesi'ndeki trafik ışıklarında Kemal Ç. (42) yönetimindeki 42 M 6029 plakalı okul taşıtı minibüs ile Vedat Kayhan (39) yönetimindeki taksi çarpıştı. 

Kazada, taksi şoförü Kayhan, araçta sıkışarak yaralandı. İtfaiye ekiplerince çıkarılan Kayhan, 112 Acil Servis ekiplerince Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Diğer sürücü Kemal Ç. ise şoför hava yastığı patlayan ve ön tarafı ezilen minibüsle olay yerinden kaçtı. 

Yaralı Kayhan'ın taksici arkadaşları 3 taksi ile minibüsü yaklaşık 100 kilometre takip etti. Taksiciler bu sırada durumu polise bildirdi ve polis ekipleri de aracı Konya Yolu Gölbaşı çıkışı 27. kilometrede durdurmayı başardı. 

Yapılan kontrolde Kemal Ç'nin 0,50 promil sınırının üzerinde alkollü olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan sürücünün ehliyetine el konuldu.

Yaklaşık 100 kilometre 3 taksi ile dörtlüleri yakarak aracı takip ettiklerini belirten taksici Mehmet Şener ile Tanju Çakmak kovalamaca sırasında devamlı polisle irtibat halinde olduklarını söyledi. Aracın okul taşıtı olmasına dikkati çeken taksiciler "Adam sarhoş bir de okul taşıtı kullanıyor. Allahtan yarın okullar kapalı, ya açık olsaydı ne olacaktı, o çocukları buna mı emanet edecektik" sözleriyle minibüs şoförüne tepki gösterdi.