BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Denizde yine cesetler yüzüyor!

Akdeniz'de 250 kaçağı taşıyan tekne battı, onlarca cesedin su üstünde yüzdüğü iddia edildi.

Abone ol
Akdeniz'de, "Sicilya kanalı" olarak adlandırılan ve Malta karasularında yer alan bölgede 250 kadar kaçağı taşıyan bir teknenin battığı bildirildi
 
Afrika'dan Avrupa'ya kaçış trafiğinin en yoğun olduğu yollardan biri  olan Sicilya kanalında geçen hafta 518 kişiyi taşıyan teknenin alabora olmasından  sonra, 250 kaçağın bulunduğu bir başka teknenin daha battığı ve deniz yüzeyinde  ölülerin olduğu belirtildi.
 
İtalyan haber ajansı ANSA'nın haberinde, kaçakları taşıyan teknenin  Malta karasularındaki bölgede alabora olduğu ifade edildi. Teknenin, batmadan  önce zor durumdayken bir Malta uçağı tarafından görüldüğü aktarıldı. Olayın,  geçen hafta kaçakları taşıyan teknenin batmasıyla trajedi yaşayan Malta'ya komşu  ada Lampedusa'ya da 60 mil uzaklıkta meydana geldiği duyuruldu. İtalyan ve Malta  deniz kuvvetlerinin bölgede birlikte kurtarma operasyonu yürüttükleri kaydedildi.  Maltalı yetkililerin bölgeden geçen ticari gemilerden de yardım istediği haberler  arasında yer aldı.
 
Öte yandan, geçen hafta Lampedusa Adası yakınlarında meydana gelen  faciada ise ölü sayısının 312'ye yükseldiği açıklandı.