BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Türkiye Estonya maçının özeti ve golleri

A Milli Takımımız kritik Estonya maçından istediğini aldı. İşte maçın özeti...

Abone ol

A Milli Takımımız kritik Estonya maçından istediğini aldı. Rakibini 2-0 mağlup eden ay-yıldızlılar, Macaristan'ın da yenilmesiyle birlikte tek hedef olan Hollanda maçını beklemeye başladı. 

Fatih Terim yönetiminde çıktığı iki maçı da kazanan milliler, Estonya mücedelesine de mutlak galibiyet parolası ile çıktı.

Terim, grupta bir önceki maçta Romanya karşısında deplasmanda 2-0 kazanan kadroyu değiştirmeden Estonya mücadelesinde de görevlendirdi. 

İLK TEHLİKELİ ATAĞIMIZ
Caner'in kullandığı serbest vuruşta kale sahasına gelen topa Umut Bulut'un kafa vuruşunu savunma son anda kornere gönderdi.

Baskıyı iyice arttıran millilerimiz Estonya kalesinde golü aramaya başladı. Üst üste pozisyonlar bulan ay-yıldızlılar aradığı golü 22. dakikada Umut Bulut ile buldu.

GOL 22.DK UMUT BULUT (0-1) 

Burak Yılmaz'ın pasıyla rakip ceza alanı sol yan çizgisine yakın bir noktada topla buluşan Caner Erkin, ceza alanına ortasını gönderDİ. Altı pasın üzerinde topa çok iyi yükselen Umut Bulut'un yaptığı kafa vuruşu ağlarla buluştu.

1-0 yenik duruma düşen Estonya çok adamla yarı alanımıza gelerek pozisyonlar üretmeye çalışsa da ay-yıldızlı savunmamız buna izin vermedi. Orta alanda iyi top tutarak Estonya'nın pas yapmasını engelleyen milliler ileri uçta golün sahibi Umut Bulut ile farkı arttırmaya çalıştı.

Karşılamanın kalan dakikalarında da oyun üstünlüğünü elinden bırakmayan A Milli Takımımız ilk 45 dakikanın bitiminde soyunma odasına Umut'un attığı golle 1-0 önde gitmeyi başardı.

A Milli Takımımız ikinci yarıya golle başladı. Ay-yıldızlılarda sahneye çıkan isim Burak Yılmaz oldu.

GOL 47.DK BURAK YILMAZ (0-2)

Savunmamızdan gönderilen uzun topa yükselen Umut Bulut topu kafayla rakip ceza alanı gerisindeki Gökhan Töre'ye indirdi. Gökhan'ın savunma arasına gönderdiği pasa hareketlenen Burak Yılmaz ceza alanı ön çizgisi üzerinden yaptığı vuruşla topu ağlarla buluşturdu.

İkinci golü bulduktan sonra da baskıyı kesmeyen A Milli Takımımız, Estonya kalesinde büyük bir istekle 3. golü aramaya başladı. Estonya, millilerimize kontra ataklaela karşılık verse de savunmamız bu atakları tehlikeye dönüşmeden önlemeyi başardı. 

ESTONYA: 0 - TÜRKİYE: 2 (MAÇ SONUCU)

Stat: A. Le Coq Arena

Hakemler: Nicola Rizzoli,  Andrea Stefani,  Renato Faverani (İtalya)

Estonya: Pareiko, Kams, (Dk. 66 Kink) Piiroja (Dk. 34 Reintam), Klavan, Teniste, Dmitrijev, Vunk, Ojamaa (Dk. 75 Puri), Kruglov, Vassiljev, Zenjov

Türkiye: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Semih Kaya, Ömer Toprak, Caner Erkin, Gökhan Töre (Dk. 82 Alper Potuk), Selçuk İnan, Mehmet Topal, Arda Turan (Dk. 87 Olcan Adın), Burak Yılmaz (Dk. 79 Olcay Şahan), Umut Bulut

Goller: Dk. 23 Umut Bulut, Dk. 47 Burak

Sarı kart: Dk. 26 Caner Erkin

MİLLİ TAKIM HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN