BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Türkiye Estonya'yı 2 golle avladı

A Milli Takımımız play off şansını son maça taşıdı. Kritik Estonya virajını başarılıyla döndük.

Abone ol

Hollanda'dan da beklediğimiz haber gelince mucizeye ramak kaldı. Artık Portakallar ile finali oynacağız, Estonya'nın Romanya'da direnmesini bekleyeceğiz. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'nda Türkiye deplasmanda Estonya'yı 2-0 mağlup etti.

İLK YARI

Dünya Kupası'na gidebilmek için play-off turuna kalabilme mücadelesi veren ay-yıldızlı ekip, ilk dakikalardan itibaren oyunun kontrolünü eline almak için mücadeleyi rakip sahaya yıkmaya çalıştı. Milliler, kendi yarı alanında iyi yer tutan Estonya karşısında ilk bölümde pozisyon üretemedi.

Topu ayağında daha fazla tutarak rakibi karşısında baskı kuran milli takım, Estonya kalesine ilk şutunu 21. dakikada Umut Bulut ile gönderdi. Bu pozisyondan iki dakika sonra Umut'un kafa golüyle maçta 1-0 öne geçen Türkiye, ilerleyen sürede daha temkinli oynadı. Rakip atakları savunmadaki dikkatiyle önleyen milliler, skor üstünlüğünü elinde tutarak devreyi bu şekilde tamamladı.

İKİNCİ YARI

İkinci yarıda Burak ile bir gol daha bulan A Milli Takım karşılaşmayı 2-0 kazandı. Böylece 16 puana çıkan ay yıldızlılar, son maçlara averajla Romanya'nın önünde girmeyi başardı.  
 

ESTONYA: 0 - TÜRKİYE: 2

Stat: A. Le Coq Arena

Hakemler: Nicola Rizzoli,  Andrea Stefani,  Renato Faverani (İtalya)

Estonya: Pareiko, Kams, (Dk. 66 Kink) Piiroja (Dk. 34 Reintam), Klavan, Teniste, Dmitrijev, Vunk, Ojamaa (Dk. 75 Puri), Kruglov, Vassiljev, Zenjov

Türkiye: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Semih Kaya, Ömer Toprak, Caner Erkin, Gökhan Töre (Dk. 82 Alper Potuk), Selçuk İnan, Mehmet Topal, Arda Turan (Dk. 87 Olcan Adın), Burak Yılmaz (Dk. 79 Olcay Şahan), Umut Bulut

Goller: Dk. 23 Umut Bulut, Dk. 47 Burak

Sarı kart: Dk. 26 Caner Erkin

 
MİLLİ TAKIM HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN