BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,06
ALTIN 2.470,25
HABER /  GÜNCEL

23 Nisan kana bulanacaktı

Mersin'de canlı bomba paniği yaşandı. "Kendimi patlatacağım" ihbarı yapan kişi polis ekiplerince yakalandı.

Abone ol

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde polise, 'Kendimi patlatacağım' ihbarı yapan ve ilçede paniğine neden olan 28 yaşındaki Zeynep Şahin, ikna edilerek Emniyet Müdürlüğü'ne getirilip gözaltına alındı. Psikolojik sorunları olduğu ve uyuşturucu kullandığı iddia edilen Şahin'in üzerine elektrikli fünye ile bir dinamit lokumu çıktı.

Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne saat 09.20'de telefonla arayan bir kadın, 'Kendimi patlalacağım' diyerek telefonu kapattı. Kadının yerini tespit etmek için polis alarma geçirken, saat 12.45 sıralarında tekrar polisi aradı. Bu kez 'Mekan Mevkii'ndeyim, kendimi patlalacağım' diyen kadının yeri MOBESS'den saptanmaya çalışıldı. Saat 13.20'de üçüncü kez kez Emniyet Müdürlüğü'nü arayan kadın ikna edilerek Emniyet müdürlüğü'ne gelmesi istendi.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir süredir takip altına aldıkları ve kimliğinin Zeynep Ş. olduğu bildirilen canlı bombayı, Emniyet Müdürlüğü'ne 50 metre mesafede 33 PL 731 plakalı ticari taksinin içerisinde yakaladı.

Canlı bomba emniyet bahçesinde kıskıvrak yakalanıp etkisiz hale getirildi