BIST 10.644
DOLAR 32,16
EURO 35,00
ALTIN 2.496,97
HABER /  GÜNCEL

Yüksekovada 23 Nisan protestosu

23 Nisan tüm yurtta coşkuyla kutlanırken,Yüksekova'da esnaf kepenk kapattı. Törenlere sadece öğrenciler katıldı.

Abone ol

Yaklaşık 100 bin nüfuslu Yüksekova'da esnaf, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın yurt genelinde coşkuyla kutlandığı bugün, kepenk kapatma eylemi yaptı.

Eylemin, 23 Mart günü izinsiz nevruz kutlaması sırasında çıkan olayları protesto etmek amacıyla yapıldığı belirtilirken, PKK yandaşlarının baskısıyla esnaf işyerlerini açmadı. İlçede, sadece acil ihtiyaçların karşılanması için eczaneler ve fırınlar açıldı.

Yüksekova'da işyerlerinin kapalı olmasına karşın resmi kutlama programı aksamadan uygulandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayarmı etkinleri kapsamında saat 09.00'da Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Daha sonra da törenlere katılacak olan öğrenciler İlçe Stadyumu’nda toplandı ve programa uygun kutlama yapıldı.

1 OTOMOBİL KUNDAKLANDI

Bu arada Yüksekova Devlet Hastanesi'nde hemşire olarak görev yapan eşini ziyaret için Yüksekova İlçesi'ne gelen Tokat Tekel Müdürlüğü'nde görevli Alpaslan Altıntaş'ın Yüksekova çıkışındaki Şemdinli Yolu üzerinde park ettiği 06 AJU 60 plakalı otomobili dün saat 23.15 sıralarında üzerine benzin dökülerek ateşe verildi. Saldırganlar kaçarken alev topuna dönen araç, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Aslantaş'a ait otomobil kullanılamaz hale gelirken kapsamlı soruşturma başlatıldı.

TÖRENLERE SADECE ÖĞRENCİLER KATILDI

Yüksekova İlçe Stadyumu'nda düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenleri sona erdi. Törenlere, Kaymakam Mehmet Ünal, Belediye Başkanı DTP'li Salih Yıldız, İlçe Jandarma Komutanı Albay Metin Yerlikaya ve daire amirleri katıldı. Stadyumdaki törenlere öğrenciler dışında ilçe sakinleri katılmadığı dikkat çekti.

İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından öğrenciler, rengarenk giyisileri ve flamalarıyla gösterilerde bulundu. Öğrencilerin yaptığı gösteriler büyük beğeni toplarken, törenler halk oyunları ekiplerinin gösterileri ile de son buldu.

İlçedeki esnafın nevruz kutlamalarına 23 Mart'ta izin verilmemesine tepki amacıylma esnafın sabah saatlerinde başlattığı kepenk kapatma eylemi ise sürdürülüyor.